Táncórák, beszélgetések, előadások - indul az e-Trafó online programsorozat

Ennio Morricone

Ma indul a Trafó Kortárs Művészetek Háza e-Trafó elnevezésű online programsorozata, amely minden hétköznapra kínál a digitális platformokon elérhető programot.

Virtuális műteremlátogatások, online táncórák, performanszok, beszélgetések, speciális előadások és egyéb programok várják az érdeklődőket.

Az első streampremier pénteken a Grotesque Gymnastics társulat újcirkuszi előadása lesz.

Az e-Trafó csütörtökön a Nyitott Műteremmel kezdődik, amely a Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozata csütörtökönként 21 órától. Első alkalommal Ulbert Ádám képzőművész stúdiójába látogatnak el Molnár Ráhel Anna művészeti író vezetésével. A következő műteremlátogatások során Csörgő Attilával Tillmann József, Csákány Istvánnal Mucsi Emese, Bukta Imrével pedig Fenyvesi Áron beszélget.

A péntek esti e-Trafó Néző sorozatban, amely az egyetlen jegyköteles program, kifejezetten online médiumra létrehozott vagy ilyen formában átalakított előadásokat mutatnak be. A sorozatban látható Oliver Zahn rendező Óda a felejtéshez - második rész című projektje. A Dollár Papa Gyermekei társulat az Otthon című előadása otthoni különkiadásával készül, Gábor Sára Kutyaportéka - kisvárosi kórkép című előadását pedig Barcsai Bálint rendezésében alkotják újra.

November 30-án kezdődnek a hétfő esti online táncórák a Műhely Alapítvány szervezésében. Az órákat Grecsó Zoltán, Keresztes Patrik, Bakó Gábor és Békési-Szombati Anett táncos-koreográfusok tartják felváltva.

A december 1-jén kezdődő Fülbevaló programsorozat zenei és audiovizuális élményt kínál.

Szerda esténként a TudásTrambulin online Különórát követhetik az érdeklődők december 2-ától. A sorozatban a 20. századi tánc-, színház-, zene-, performansz- és képzőművészet történetéről hallhatók előadások Kricsfalusi Beatrix irodalom- és színháztörténész, Molnár Szabolcs zenetörténész és Rényi András művészettörténész közreműködésével.

Az e-Trafó első, "kísérleti adása" december 20-ig tart, majd a tervek szerint januárban folytatódik és újabb programtípusokkal bővül.

ATEMPO.sk / MTI