A Csárdáskirálynővel indul a Budapesti Operettszínház online műsora

Online lesz követhető mától a Gastroblues Fesztivált – itt a program

Online térbe költözik a Budapesti Operettszínház, szombaton a Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő látható.

A művészeknek lételeme a fellépés, és mint a művésznek a szereplésre, úgy a nézőnek a művészi produktumra, a művészre van szüksége, tehát ez kölcsönös igény - mondta Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója.

Hozzátette: a streamelt előadásokat úgy hozták létre, mintha ott ülne a néző, a felvételeket profi csapat készíti 7 kamerás felszereléssel.

Kiemelte, hogy Vidnyánszky Attila rendezésével nagy alázattal közelített az operett műfajához, olyan rétegeit igyekezett megfejteni, amelyek nem jönnek szembe velünk minden nap.

Azok az operettszerzők, mint Kálmán Imre vagy Lehár Ferenc, nagy tudással és nagy zenedramaturgiai ismeretekkel rendelkeztek, olyan bölcsen használták a zenedráma eszközeit és olyan összhangban van a librettó, a dallam, a harmónia és a forma, hogy ezeket a műveket érdemes nagy igényességgel megfejteni - mutatott rá.

Tehát az egyik legkedveltebb operettelőadást láthatják a nézők otthonaikban olyan művészek tolmácsolásában, mint Kiss Diána, Homonnay Zsolt, Dénes Viktor, Széles Flóra, Frankó Tünde, Dézsy Szabó Gábor, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Czeglédi Ákos, Altsach Gergő.

ATEMPO.sk / MTI