Liszt és Berlioz művei szólnak az online maratonon kitűnő előadóktól

Liszt és Berlioz művei szólnak az online maratonon kitűnő előadóktól

Liszt és Berlioz művei szólalnak meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa online zenei maratonján február 6-án.

Az ingyenes programban szerepelnek szólózongora-koncertek, gyerekeknek szánt matinéhangverseny és kórusművek, megszólal Liszt két zongoraversenye és Prométheusz című szimfonikus költeménye, Berlioz Fantasztikus szimfóniája, valamint Liszt-kórusmű és a komponista néhány darabjának dzsesszfeldolgozása is hallható lesz.

A maraton fellépői között lesz Bogányi Gergely, Báll Dávid, Fejérvári Zoltán, Balog József, Palojtay János, Balogh Ádám zongora- és Szűcs Máté brácsaművész, a Jazzical Trió és a Szent Efrém Férfikar.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Daniel Boico, az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté, a Győri Filharmonikus Zenekar pedig Berkes Kálmán vezetésével lép színpadra, míg a Pannon Filharmonikusokat Vass András, a Budapesti Fesztiválzenekar záróhangversenyét Fischer Iván vezényli.

"A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös maratonja minden évben kitüntetett, különleges nap, intenzív közösségi élmény a nézők és a szakma számára egyaránt. Az, hogy a programsorozat ebben a rendkívüli évben online valósul meg, és ez a közösség most a digitális felületeinken találkozhat, első pillantásra talán kompromisszumnak tűnhet, ám valójában sokkal inkább lehetőség. Így ugyanis reményeink szerint még többen kaphatnak ízelítőt Liszt és Berlioz zsenialitásából, kreativitásából: itthon és a világ számtalan pontján" – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

 

Program

10.00 Bogányi Gergely
11.00 Erdőzsongás
12.00 Jazzical Trio
13.00 MÁV Szimfonikus Zenekar
14.30 Palojtay János és Balogh Ádám
15.30 Óbudai Danubia Zenekar
16.30 Báll Dávid
17.30 Győri Filharmonikus Zenekar
19.00 Pannon Filharmonikusok
20.00 Szent Efrém Férfikar
21.00 Budapesti Fesztiválzenekar

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk / MTI