Nézzétek ma Szarka Tamás és zenekarának koncertjét a TV-ben (+VIDEÓ)

Tavaly novemberben rendezték meg Budapesten, az A38 hajón az 1Kárpát-medence Fesztivált, ahol határon túli kötődésű zenekarok lépte a fedélzetre. A járványhelyzet miatt végül közönség nélkül rögzítettek a koncerteket, melyeket fokozatosan tesznek közzé a rajongók nagy örömére.

Ma, február 2-án 23.15-től az M2 Petőfi TV-n láthatjuk Szarka Tamás és zenekarának koncertjét, melynek keretében a legismertebb szerzeményei mellett szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallható.

 

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő negyven éve áll színpadon. Irodalmi értékű szövegein túl dalait a már jól ismert, sajátos stílus jellemzi. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett (a harmincöt éves Ghymes együttes működése során eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, melyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Tamás komponálta).

Ő jegyzi a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjét és verseit. A harminc perces, grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a ma emberének vele való kapcsolatáról szól.

Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, 2016-ban pedig közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

 

ITT NÉZD ONLINE

EZ, ATEMPO.sk