Közel húsz online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Közel húsz online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Csaknem húsz online koncertet, közte Miklósa Erika, Balázs János közös estjét, a Savaria Szimfonikus Zenekar és Győri Filharmonikus Zenekar előadását, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyét kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.

A közvetítések elérhetők a Filharmónia Magyarország Facebook, YouTube és Vimeo csatornáján, a koncertek megtekintése díjtalan.

Mozart Serenata notturna és A-dúr hegedűversenye, valamint Csajkovszkij 4. G-dúr zenekari szvitje hangzik el pénteken a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában, Nyári László hegedűművész és Vajda Gergely karmester közreműködésével.

Vasárnap Szutrély Katalin szoprán és Berecz Mihály zongoraművész Mozart, Schubert-, Schumann- és Brahms műveket ad elő.

Március 8-án Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje várja a közönséget, másnap a Győri Filharmonikus Zenekar Pilz János hegedűművész és Nagy Sándor brácsaművész közreműködésével lép színpadra Berkes Kálmán vezényletével.

Az Anima Musicae Kamarazenekar március 10-én debütál a Filharmónia virtuális koncerttermében Kirill Troussov hegedűművész közreműködésével, március 11-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyén Bartók és Richard Strauss művek szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével és Kovács János vezényletével.

A márciusi programok között szerepel továbbá a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenye Cser Ádám dirigálásával, a Kis kezek - nagy mesterek című gyerekprogram a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában, a Kodály Filharmonikusok Debrecen estje, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar fellépése Gérard Korsten vezényletével és Silvia Careddu fuvolaművésznő közreműködésével.

ATEMPO.sk / MTI