Ingyenes online előadással ünnepli a Színházi Világnapot a Budapesti Operettszínház – jön a János vitéz

Ingyenes online előadással ünnepel a színházi világnapon a Budapesti Operettszínház: március 27-én, szombaton a Bozsik Yvette rendezte János vitéz című produkciót láthatja a közönség.

A színházi világnapot már második alkalommal tartják meg járványügyi zárás idején. Az operettszínház ezzel az online előadással szeretné mégis közel hozni nézőihez a színházi élményt ezen a különleges napon.

Bozsik Yvette rendezésében egy igazi Petőfi-mesevilág tárul a közönség elé. A színház YouTube-csatornáján megtekinthető előadás közben a nézők akár élő chatben is üzenetet küldhetnek a művészeknek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) kezdeményezéseként 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet - és tágabb értelemben a kultúra - fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

A jelen helyzetben talán fontosabb az összetartozás érzése, mint valaha. A Nemzetközi Színházi Intézet felkérésére minden évben a szakma egyik kiemelkedő művésze vagy alkotója fogalmazza meg üzenetét a színházkedvelők számára. Az idén Helen Mirren Oscar-díjas színésznő írt a színházi világnapra üzenetet, amelyet a Budapesti Operettszínház képviseletében Nádasi Veronika Csillag-díjas és Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész tolmácsolásában hallhat a közönség az online előadás közvetítése előtt.

ATEMPO.sk / MTI