A Muzsikás együttes Kacsó Hangával az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Pénteken este az Akusztik adásában a népzenéé lesz a főszerep. Az A38 színpadára az egyik legismertebb, több díjjal is kitüntetett népzenei formáció, a Muzsikás együttes érkezik. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Hálásak vagyunk, hogy a magyar népzene is helyet kap egy ilyen sorozatban. Ez jelzi, hogy a népzene ott van a magyar zenei életben. Amikor kezdtük, nem hittük volna, hogy ez meg fog történni. Úgy válogattunk, hogy elhangozzon új és régebbi dal is, ami a korai Muzsikás együttesre emlékeztet. Így Kacsó Hangával közösen elővettük, leporoltuk és újra színpadra vittük a Repülj, madár című éneket is. Ez mindig nagy siker" – mesélte mosolyogva Hamar Dániel, zenekarvezető, aki azt is elárulta, hogy nagyon szeretnek az A38-on játszani, különösen élvezik a hely varázsát.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ahogy a Muzsikás együttestől már megszokhattuk, hagyományos falusi zenét hallhatnak majd az M2 Petőfi TV nézői. Megszólalnak többek között kalotaszegi és mezőségi dallamok, és dunántúli ugrós és friss csárdás is lesz.

A Muzsikás együttes Akusztik koncertje 2021. április 2-án, pénteken 21:50-től lesz látható az M2 Petőfi TV-n.

 

ITT NÉZD ONLINE

Roni, ATEMPO.sk