"A turnébusz kigyulladt a Petőfi hídon, mi meg kólával locsoltuk" – Exkluzív Kispál és a Borz-estek a YouTube-on

Talán még sosem készült olyan bensőséges, és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással, mint most a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről. A kétrészes videó első fele április 12-én, a második fele április 19-én kerül ki a YouTube-ra.

 

Kereken 30 évvel ezelőtt jelent meg a Kispál és a Borz első nagylemeze, a Naphoz Holddal, majd rá egy évre a második album, a Föld kaland ilyesmi… A két korongon olyan, mára legendássá vált dalok sorakoznak, mint a Húsrágó hídverő, a Szőkített nő, az Autók a tenger felé vagy a Bujtogató.

A 2010-ben elbúcsúzó zenekar már a debütáló lemez idején nagy népszerűségnek örvendett, a 90-es évek elején aki nem tankcsapdás, az kispálos volt. Akkortájt igen gyakran lehetett találkozni gimikben batikolt pólós, oldalszütyős, hosszú hajú, Lovasi-dalszövegeket idéző lányokkal.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

De vajon a két főhős, Kispál András és Lovasi András hogyan élte meg ezt a korszakot?

Kiderül a Lemezjátszó Classic-estsorozat következő két, exkluzív részéből: Bandiék Horváth Gergelynek, a Klasszik Rádió és a Kultúrfitnesz podcast műsorvezetőjének meséltek. A bensőséges, s egyben vidám beszélgetés során rengeteg exkluzív infó és vicces sztori hangzik el. Felidézik többek közt, hogy hangológép és abszolút hallás híján a lemezfelvételekig fél hanggal lejjebb játszottak, hogy hogyan élték meg a zeneipar nélküli, művházas korszakot, és hogy lángokba borult a turnébuszuk a Petőfi híd budai hídfőjénél.

 

{facebook}https://www.facebook.com/B32kulturter/videos/2839342919637698/{/facebook}

 

A beszélgetések két részben kerülnek ki a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornájára április 12-én és 19-én 19 órakor.

A Lemezjátszó Classic adásokat a Hangfoglaló Program támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

ATEMPO.sk