Leslie Mandoki és sztárcsapata online koncerttel jelentkezik a világ minden részéről

A nemrég indult TV2 Play felületén mutatja be Leslie Mandoki és sztárcsapata a Hungarian Pictures / Magyar Képek koncertet április 17-én, szombaton 20.00 órától.

„Két aspektusát nem lehet a zenésznek karanténba helyezni: a kreativitást és a felelősségvállalást a közönségünkkel szemben. Úgy éreztem, hogy tartozunk azzal, hogy valamit visszaadunk. Valakinek meg kell gyújtania a fényt. A zene erről szól. Ezért hoztuk újra össze a Mándoki Soulmates tagjait a világ minden részéről” - mondta Leslie Mandoki.

A koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, amelyben huszonkét fantasztikus zenész játéka épít jelképes, az egész földkerekségen átívelő hidat a művészet által.

„Komoly kihívás természetesen a világ minden részéről zenélve, a pandémia pedig felvet egyetemes kérdéseket, fontos, hogy egy társadalom ilyenkor összeálljon a kapzsiság és az egoizmus ellen. A magyarok a jég hátán is megélnek, ezzel együtt is ez a legfontosabb.” – tette hozzá a művész.

A Hungarian Pictures/ Magyar Képek egy rock-szvit produkció, amelyet a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla dallamai ihlettek. A koncert a Mandoki Soulmates legújabb, Living in The Gap + Hungarian Pictures című aranylemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel.

 

 

Leslie Mandoki zenésztársaival, így Tony Carey-vel, valamint a müncheni Soulmates-zenekarával a saját stúdiójából játszik, hozzájuk pedig videón keresztül csatlakoznak további Soulmates zenésztársak Berlinből, Londonból, Bostonból, Miamiból, New Yorkból, Nashville-ből és Los Angelesből. A már így is abszolút nemzetközinek mondható performanszt az teszi globálissá, hogy az említettek kiegészülnek még moszkvai, delhi, pekingi, sanghaji és tokiói zenészekkel. Olyan sztárok közreműködése miatt válik emlékezetes élménnyé az előadás, mint Al Di Meola, Ian Anderson, Mike Stern, Richard Bona és Szakcsi Lakatos Béla.

 

Fellépők:

Leslie Mandoki – Lake Starnberg
Ian Anderson (Jethro Tull) – Oxford
Nick van Eede (Cutting Crew) – London
Till Brönner – Berlin
Szakcsi Lakatos Béla – Budapest
Jane Xie – Shanghai
John Helliwell (Supertramp) – Liverpool
Steve Bailey – Boston
Al Di Meola – New York
Peter Maffay – Lake Starnberg
Jesse Siebenberg (Supertramp) – San Francisco
Cory Henry – Los Angeles
Deobrat Mishra – Delhi
Mike Stern – New York
Margarita – Moscow
Randy Brecker – Long Island / New York
Bill Evans – Nashville
Sirreal – Beijing
Richard Bona – Miami
Moto Fukushima – Tokyo
Tony Carey – Los Angeles
Julia Mandoki – Amsterdam

 

ITT NÉZD ONLINE
(csak regisztrálni kell)

 

Az egykori Dschinghis Khan-tag, Leslie Mandoki az elmúlt 45 évben bejárta a világot. Az ismert magyar rockzenész pályafutása során olyan hírességekkel dolgozott együtt mint Lionel Richie, Jennifer Rush, vagy Phil Collins. 29 éve alapított világsztárokkal teli formációja, a Mandoki Soulmates olyan zenészeket tömörít mint Al Di Meola, Chaka Khan, Ian Anderson, Jack Bruce, Greg Lake vagy Richard Bona. Leslie Mandoki emellett az elmúlt évtizedek alatt számtalan tévéfilmhez és Disney-filmekhez írt muzsikát, német autókonszerneknek írt zenét, Angela Merkel kampányában dolgozott zenei rendezőként, sőt az FC Bayern számára is komponált több indulót.

ATEMPO.sk