Lakatos Mónika és egy nagykoncert zárja a HolddalaNap zenekar Világ-Virág Estjeit

Lakatos Mónika és egy nagykoncert zárja a HolddalaNap zenekar Világ-Virág Estjeit

A HolddalaNap zenekar február elején kezdte Világ-Virág Estjeit, melynek keretében csütörtökönként zenéléssel, beszélgetéssel segítettek megtalálni az embereknek a lelki harmóniát. A sorozat a járvány miatt sajnos rövid szünetre kényszerült áprilisban, most azonban három alkalommal visszatérnek, hogy méltóképp zárják az esteket: május 6-án Lakatos Mónika lesz a vendég, a következő héten az Isten, a természet és az ember kapcsolatával foglalkoznak és egy Lackfi-versmegzenésítés premierje is lesz, a záró alkalomra pedig Pünkösd hetében kerül sor egy nagykoncerttel.

 

A HolddalaNap világzenei formáció Világ-Virág Estjei dalokkal, mesékkel, különleges vendégeik közreműködésével segítik, hogy harmóniába kerülhessünk a Mindenséggel. A február óta zajló online sorozatban

minden alkalommal egy-egy témát járnak körül: hitet, szerelmet, hálát, gyászt, a környezettel való kapcsolódás erejét, de népek muzsikái és meséi is előkerültek.

Sajnos a pandémia a zenekart is érintette, így ahogy az elmúlt évben szinte mindenki, úgy ők is kis újratervezésre kényszerültek, így a Világ-Virág Estek befejezése áprilisról májusra tolódott.

 

Lakatos Mónika

 

Május 6-án a zenekar vendége a WOMEX-életműdíjjal kitüntetett Lakatos Mónika lesz, aki dalával járul hozzá az esthez. Ez alkalommal roma legendameséket és dalokat idéz majd fel a zenekar, kicsit jobban elmélyülve a roma kultúrában és emberi kapcsolatok ápolására szolgáló szokásaiban.

A következő héten az eddigi estek egyfajta összegzéseként felelevenítik a korábbi alkalmak témáit, a jelenlegi helyzet értelmezése, tanulságaink kerülnek a középpontban. A koncerten először hangzik el Lackfi János egyik verse is a HolddalaNap megzenésítésében.

Zárásként egy pünkösdi koncerttel készülnek: „Pünkösd a közösség ünnepe: áradjon ki a lélek, s gyógyítsa sok sebünk, frissítse, tárja ki életünk! Adja a jó Isten, hogy új, áldott felismerések gazdagítsák életünket, az erős idők felfele nyissák szíveinket!

Felfele muzsikálunk hát mi is: csodaszép helyszínről, napfényben a budaörsi Kőhegyi Szeplőtelen Fogantatás Kápolna előtti ég fele nyíló helyszínről, ha áldott esők csepegnek pedig, akkor a Nepomuki Szent János Templomból csendülnek fel az áldott Pünkösdért hálát adó dallamok: népdalok, népénekek, más szerzők dalai s saját istenes énekeink” – meséli a záró alkalomról Gulyás Anna, a csapat énekesnője.

ITT NÉZD ONLINE

 

És bár a Világ-Virág Estek most véget érnek, júniusban ismét kapcsolódhatunk a természethez az Ének a természetért koncertnek köszönhetően, mely remélhetőleg már közönség előtt zajlik majd.

ATEMPO.sk