Kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál – a koncerteket online is láthatjuk

Online és személyesen is látogathatók a kedden kezdődő Con Spirito Egyházzenei Fesztivál hangversenyei. A közreműködők között van Sebestyén Márta, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus is.

 

A vasárnapig tartó esemény programjait Pécsen, Szegeden és Veszprémben tartják. Az idei rendezvény különleges eleme, hogy a keresztény kultúra, az egyházzene gyökereitől indulva a nyitó hangverseny főszereplője a gregorián zene lesz - mondta el Szamosi Szabolcs, a szervező Filharmónia Magyarország Nkft. ügyvezető igazgatója.

 

A Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholájának gregorián műsora Antanina Kalechyts karvezetésével kedden Veszprémben, szerdán Pécsen, csütörtökön pedig Szegeden hallható - tette hozzá.

ITT NÉZD ONLINE

A fesztiválon Vashegyi György vezénylésével, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus pénteken Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templomban, szombaton pedig Pécsen, a Kodály Központban adja elő Conti Missa Sancti Pauli című szerzeményét és Vivaldi Gloriáját.

ITT NÉZD ONLINE

A fesztivál egyik különlegességeként Pécs a magyar Salzburggá változik csütörtökön, amikor egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész keze alatt. Közreműködik Sebestyén Márta népdalénekes - mutatott rá.

ITT NÉZD ONLINE

A programok között említette az orgonaszentelést, valamint hogy online sétára is lehetőség nyílik a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával. Pünkösd vasárnapján pedig Kiss-Rigó László püspök celebrálásával Mozart C-dúr miséjét hallhatják a résztvevők egy ünnepi, zenekaros szentmisén a Szegedi Dómban.

 

Szamosi Szabolcs a fesztivál con spirito címére utalva kifejtette, hogy pünkösd ünnepéhez kapcsolódva minden lelket szeretnének megszólítani a muzsika segítségével.

Roni, ATEMPO.sk / MTI