Mága Zoltán újévi koncertje - Öt kontinens művészei lépnek színpadra

Öt kontinens művészei lépnek színpadra 2015. január 1-jén Mága Zoltán hegedűművész VII. Budapesti Újévi Koncertjén a budapesti Papp László Sportarénában.

A műsorban fellép Ann Malcolm amerikai dzsesszénekes, Zakhar Bron orosz hegedűművész, Oh Ahmi dél-koreai csellista, az albán Saimir Pirgu tenor, a moldovai Valentina Nafornita szoprán, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és Kiss B. Atilla tenor.

Ann Malcolm a mainstream és a modern dzsessz elismert képviselője, pályafutása során több sikeres szólólemezt készített, a kilencvenes évek közepétől saját kvartettjével lép fel világszerte.

Zakhar Bron a világ zeneéletének elismert, különleges alakja: az orosz származású hegedűművész és zenepedagógus megnyerte már a legjelentősebb hegedűversenyeket és világszerte jelentős zenekarokkal és karmesterekkel koncertezett együtt.

A lírai tenor szerepek világhírű előadója, az Olaszországban élő albán származású Saimir Pirgu szintén a koncert vendége lesz, hangjáról és énektechnikájáról Plácido Domingo is elismeréssel nyilatkozott. A fiatal művész Luciano Pavarotti mentoráltja volt a tenor haláláig, s már a világ számos rangos színpadán fellépett.

A gálaesten színpadra lép Valentina Nafornita moldovai szoprán is, aki 2011-ben a BBC Cardiff Singer of the World című nagy múltú énekverseny legfiatalabb győzteseként tett szert világhírnévre. A fiatal szoprán jelenleg a bécsi Staatsoper tagja.

Oh Ahmi, a crossover stílust képviselő jeles csellista a Koreai Kulturális Központ támogatásával érkezik a koncertre. Oh Ahmi előadásait - amelyek a csellójátékot tánccal ötvözik - többek között az Egyesült Királyságban, Hawaiion, Mexikóban és Argentínában is láthatta a közönség.

A budapesti újévi koncert után, január 4-én az osztrák fővárosban első alkalommal rendezik meg Mága Zoltán újévi gálaműsorát.

aTEMPO.sk / MTI