Középpontban a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa - Zenesarok kórusmuzsikával a Pátria Rádióban

Középpontban a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa - Zenesarok kórusmuzsikával a Pátria Rádióban

Péntek délután ismét jelentkezik a Pátria Rádió Hangadó című műsorának állandó kóruszenei rovata, a Zenesarok, amelyben hétről hétre a hazai magyar felnőtt-, gyermek- és ifjúsági kórusokat mutatják be, de szó lesz a fesztiválokról, a kórusmozgalommal kapcsolatos információkról, érdekességekről is.

Ezúttal a hazai magyar kórusélet egyik legjelentősebb képviselőjéről, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusáról lesz szó. A kórus alapítói között olyan nevek szerepelnek, mint Ág Tibor, Janda Iván, Schleicher László, valamint a szlovákiai magyar kórusmozgalom felélesztéséért fáradhatatlanul munkálkodó Szíjjártó Jenő. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának múltjáról és történetéről Horváth Géza krónikás mesél. Interjút hallhatnak továbbá az együttes művészeti vezetőjével és karnagyával, Józsa Mónikával, valamint Kocsis-Holper Zoltán vendégkarnaggyal. Várja a hallgatókat a szerkesztő-rovatvezető, Jakubecz László.

Zenesarok június 4-én, pénteken délután három és négy között a Pátria Rádióban! A Zenesarokban csak kórusmuzsika szól - hangolódjanak ránk!.


HALLGASD ONLINE ITT:

 

ATEMPO.sk