Idén sem marad el a Tündérkert Fesztivál – itt a részletes program

Idén sem marad el a Tündérkert Fesztivál – itt a részletes program

Bőséges programmal vár az idei Tündérkert Fesztivál Dunaszerdahelyen, ahol ezúttal is lesz színház, koncert, néptánc és népzene is.

Június 20-a és 23-a között a Városunkért Polgári Társulás szervezésében színpadra áll többek közt a Pósfa zenekar, a Kassai Thália Színház, Herczku Ági, a Bada Bing és improvizálnak népszerű színészeink. Lesz tűzugrás, gyerekprogramok és jó hangulat.

 

Program

Június 20. (vasárnap) - Városi szabadidőpark

09.00 – 11.00 108 napüdvözlet

A jóga világnapján (illetve egy nappal előtte, hogy minél többen részt tudjunk venni), mely nem véletlenül esik az év leghosszabb napjára, 108 Napüdvözlettel köszöntjük a fényt. A tradicionális Napüdvözlet (szanszkrit néven Surya Namaskar) egy tizenkét jógagyakorlatból álló 'mozgás-meditáció-rítus', mellyel nem csupán a fentről ránk ragyogó Nap előtt tisztelgünk, de a saját belső fényünket is köszöntjük. Kezdő és haladó gyakorlók egyaránt csatlakozhatnak ehhez a felemelő, gazdag élményhez, melynek során kapcsolatba lépünk a ragyogással, mely maga az Élet.
Vezeti: Hunčík Kata

 

Június 21. (hétfő) - Városi szabadidőpark

15.30 Kapunyitás, készülődés a tündérkavalkádra

Kreatív foglalkozások Oros Eszter, Tarcsi Alica és Csörgey Tünde vezetésével.
Egy estére megelevenednek a régmúlt idők csalóközi tündérvilágának színpompás és titokzatos alakjai. Te is részese lehetsz e különleges élménynek, saját, általad készített ruhákkal és virágkoszorúval, csodás arcfestéssel. A lidérc sokadalom egyik tagjává válhatsz, hogy együtt ünnepelhessük a nyári napforduló ősi ünnepét

15.30 Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak – folyamatosan

16.00 Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes - fellépnek a Picik, az Aprók és a Kis csoportok

17.00 Érzelmek szivárványa - a Fókusz Gyermekszínpad előadása

Az evolúciós pszichológia szerint hat alapérzelemmel születünk. Vajon melyek ezek? S vajon mi irányítjuk érzéseinket, vagy azok irányítanak minket? Előadásunkban az érzelmek színes világába kalauzoljuk el nézőinket!

Írta: Jarábik Gabriella – Kiss Judit Ágnes – Kuklis Katalin
Rendezte: Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin

18.30 Bada Bing koncert

Stíluskavalkád jellemzi a zenekart, viszont pont a különbségeknek köszönhető, hogy amikor négyen összejönnek, abból egyfajta közös energia szabadul fel, ami visszaköszön a színpadon, akár a zenét, akár az előadásmódot tekintve. Bátran lavíroznak a hip-hop, a metal, a reggae, a punk és egyéb stílusok között

Posztós Gabriel – ének
Antal András – basszusgitár
Simon Attila – gitár
Antal Gábor - dob

19.00 A halhatatlanság országa - Fabók Mancsi bábszínháza

Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot eltölt, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül a Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért…

19.30 Csallóközi Táncegyüttes és a Pósfa zenekar

A felnőttek. Megérve, tapasztalva …egyben a szív és a fej tudása. Öröm van, önfeledtség, tánc, tudatos jelenlét a pillanatban.

21.00 Rituális tűzgyújtás

Közreműködnek: Varga Mónika, Petőcz László

21.00 Herczku Ági és a banda koncert

Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik.
A szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A szokottnál is színesebb zenei világ, megindító bolgár és magyar ballada, játékos kétnyelvű tücsöklakodalomA Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.
Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet

A zenekar tagjai:

Herczku Ágnes - ének
Nikola Parov - nyckelharpa, gitár, hegedű és sok más hangszer
Hegedűs Máté - hegedű
Pálházi Bence - hegedű
Herédi Zsombor - harmonika
Molnár Péter - nagybőgő
Fekete Márton - brácsa

22.30 Tűzugrás

Egy régi, csallóközi hagyomány, a tűzugrás rituáléját elevenítjük fel. Testileg, lelkileg felkészülünk az előttünk álló napokra, hiszen június 21. után hosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, apával, anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat a szeretteinkkel, a közösséggel.

Közreműködik: Antal Ágota

 

Június 22. (kedd) - New York Coffe

18.00 Sajátos párbeszéd

Egyedülálló irodalmi formáció a közönség aktív részvételével
Szászi Zoltán szerzői estjén Laboda Róbert előadásában hallhatók a költő, író, újságíró művei, amelynek kapcsán Robit is kérdezik. Szászi Zoltán pedig szlovákiai magyar szerzők műveiből válogat. A szerzőket előzetesen meg nem nevezve a közönségre bízzák, találja ki, kinek a sorai hangoznak el. A miértekről Szászit beszélgetőtársa, Lelkes Kata faggatja.

 

Június 23. (szerda) - Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

18.30 Ziegler: Grace és Gloria – a Kassai Thália Színház felolvasó színháza

Tom Ziegler darabjában két erős, öntörvényű nő találkozik. Mindkettőnek valahol kibicsaklott az élete, még ha ezt nehéz is bevallani. A hetvenéves Grace csak a cselekvésben, a szorgalomban, az értelmes munkában hisz. Rengeteget megtanulnak magukról és arról, hogy az önsajnálat semmire sem megoldás. Két remek színésznő kap nagyszerű lehetőséget a kassai Thália színpadán, Grace szerepében Kövesdi Szabó Máriát, Gloria szerepében pedig Varga Anikót láthatják a nézők. Rendező: Czajlik József

Belépő 5 euró

20.30 Itt és most improvizációs est

Játszók: Molnár Xénia, Laboda Róbert, Olasz István, Ollé Erik, Szabó Viktor. Játékmester: Czajlik József

Belépő 5 euró

Roni, ATEMPO.sk