A minőségi sokszínűségre törekszenek – Pénteken Art Mix Fesztivál Komáromban

A minőségi sokszínűségre törekszenek – Pénteken Art Mix Fesztivál Komáromban

Június 25-én, e héten, pénteken Komáromban, a RÉV Magyar Kultúra Házban rendezi az idei Art Mix Fesztivált a City Reboot Polgári Társulás, a Kultminor Kisebbségi Kulturális Alap anyagi támogatásával. Olasz István színművészt, főszervezőt faggattuk a részletekről.

 

Az interneten bevallottátok, hogy azt hittétek, a pandémia végett végleg online térbe lesztek kénytelenek vonulni. Hála a járványhelyzetnek élőben fesztiválozhatnak a résztvevők. Milyen egészségvédelmi előírásokat kell majd betartaniuk?

Szándékosan tettük legkésőbbre ezt a dátumot (június harmincadikáig kaptunk halasztást a Kultminortól), hogy a lehető legjobb körülményeket biztosíthassuk a hozzánk látogatóknak. Természetesen így is viselniük kell a vendégeknek beltérben a szájmaszkot, de mi is igyekszünk úgy kialakítani a termet, hogy ne legyen zsúfolt a nézőtér, és biztosítjuk a fertőtlenítést.

 

Varga Anikó

 

Izgalmasnak tűnik a program. Ismét irodalom, színház és zene váltakozik a komáromi közösségi térben. Hányadik Art Mix Fesztivál lesz ez a mostani? Melyik műfajban kiket láthatnak a nézők?

Ez már a negyedik vagy ötödik Art Mix Fesztivál lesz. Valóban a minőségi sokszínűségre törekszünk. Irodalmi szekcióval nyitjuk az estet. Ollé Erik barátommal és kollégámmal állítottunk össze egy rövid műsort József Attila és Örkény István műveiből. Ezeket az alkotásokat a pandémia alatt tanultuk meg, az online térből kihozzuk azokat a valós közönség elé. Színházzal folytatjuk az estét, mégpedig Háy János: A halottember című monodrámáját Varga Anikó művésznő adja elő megrázó őszinteséggel. A zenei élményeket a komáromi multiinstrumentalista: Ficture szólókoncertje indítja el, majd tombolhatunk egyet a folk, ethno irányzatokat sajátos, energikus módon ötvöző felvidéki Varkocs zenekarral.

 

Dilemma - Olasz István

 

A City Reboot négy DJ-je, Arim, Infi, Psycho és jómagad, mint DJ Dilemma zárjátok majd a fesztivál műsorát éjfél és hajnali három óra között. Megszoktad az éjszakázást? A DJ amolyan éjjeli szerepkör?

Megszoktam, persze, de természetesen én is fáradok, és nem maradok mindig reggelig.

Szervezőként és fellépőként kimerítő tud lenni, hogy zenélek, törődöm a fellépő vendégekkel, odafigyelek a részletekre, és szórakozni is szeretek a közönséggel.

Ez így jó, csak már nem túl gyakran igénylem. Vannak nem hosszú éjszakába nyúló fellépéseim is, ezeket nagyon szeretem. Július elején az Alkotótábor nevű fesztiválon déltől délután négyig játszom majd. Nagy élmény lesz!

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

Art Mix Fesztivál

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Art Mix Fesztivál