Varga Zsolt (KerecseN) – 2014 kedvenc dalai

Varga Zsolt

A 2014-es év összefoglalása kép megkértük a hazai zenei élet szereplőit válasszák ki 10 kedvenc dalukat az idei „termésből”.

A következő Varga Zsolt, a komáromi KerecseN zenekar frontembere. 2014-ben ők képviselték Felvidéket a Hangfoglaló tehetségkutató döntőjében, miután elsők lettek a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén.

Zsolt a következő dalokat választotta:

A Magnum egy brit veterán rock banda és az idei albumuk nagyon ütősre sikeredett. Ez a három dal tetszik róla leginkább.

Magnum - Unwritten Sacrifice

 

Magnum - Falling For The Big Plan

 

Magnum - Burning River

 

Nemes Leventétől elsősorban megzenésített verseket ismerünk. Az idei albumán többnyire népdalok találhatóak, sajátos átdolgozásban. Hozzám ez a műfaj nagyon közel áll.

Nemes Levente - Tisza partján

Nemes Levente - Bujdosó vagy

Nemes Levente - Látod rózsám

Nemes Levente - Sok szép hadak

 

Ian Anderson szintén egy rock-dinoszaurusz és az idei albumával sem okozott csalódást. Az anyagról ez a kedvenc nótám.

Ian Anderson - Puer Ferox Adventus

A Blues Pills egy szépreményű fital svéd csapat. Jófajta pszichedelikus blues-rockot tolnak, az ember 1968-ban érzi magát a zenéjük hallatán. Érdekes, hogy ennyire fiatalok és ennyire érzik, hogyan kell ezt a fajta zenét hitelesen játszani.

Blues Pills - High Class Woman

 

Dan Swanö a Nightingale-el egy jófajta skandináv progresszív albummal rukkolt elő. Nos nálam 2014-ben (a teljesség igénye nélkül) ők voltak a kedvencek.

Nightingale - Warriors Of The Dawn

És bónuszként itt ez az új Lucassen mű, innen nem igazán lehet külön dalt kiemelni, mivel a dupla CD sok rövid de egybefüggő tételből áll, viszont enélkül nem teljes a lista.

Ayreon - The Theory Of Everything

 

ATEMPO.sk