Klasszikus dalok feldolgozásai Bob Dylan új albumán

Bob Dylan - Shadows in the Night

Tíz klasszikus szám, köztük Frank Sinatra három dalának feldolgozása is szerepel Bob Dylan február 3-án megjelenő Shadows in the Night című albumán.

Bob Dylan elmondta: nem úgy gondol a lemezen szereplő dalokra, mint feldolgozásokra."Ezeket a dalokat már elégszer feldolgozták, tulajdonképpen el is temették őket. Lényegében újra kiássuk őket a sírból, és visszahozzuk őket a napfényre" - nyilatkozta a zenészlegenda.

Frank Sinatrától az albumon hallható az I'm a Fool To Want You, a The Night We Called It A Day, valamint Irving Berlin What'll I Do című szerzeménye. Nat King Cole Autumn Leaves című dala, továbbá a Richard Rodgers és Oscar Hammerstein által jegyzett Some Enchanted Evening is helyet kapott a lemezen.

A többszörös Grammy-díjas Bob Dylan, aki több mint 125 millió lemezt adott el világszerte pályafutása során, "igazi kiváltságnak" nevezte az album elkészítését.

"Régóta akartam valami hasonlót csinálni, de sosem voltam elég bátor hozzá, hogy harminc főre írt bonyolult zeneműveket egy ötfős bandához igazítsak" - mesélte a zenész, aki szerint az igazi kulcs ezekhez a dalokhoz annak a megértése, hogy nem a mai stúdiókörülmények között írták és rögzítették őket, hanem élőben, utómunkálatok nélkül készültek a felvételek.

Rob Stringer, az albumot megjelentető Columbia Records elnöke szerint Bob Dylan új életet lehelt a klasszikus dalokba, és kortárs jelentőséggel ruházta fel őket. Hozzátette azt is, hogy az albumon nem szerepelnek vonósok, háttérénekesek és egyéb olyan zenei eszközök, amelyek megszokottak a hasonló albumok esetén.

A Shadows in the Night Bob Dylan 36. albuma lesz. A zenész-énekes legutóbbi, a kritikusok által nagyra értékelt korongja 2012-ben jelent meg Tempest címmel.

ATEMPO.sk / MTI