Nézzünk legendás filmeket Charlie Chaplintől a TV-ben

Keménykalap, sétapálca, hatalmas cipő és bajusz… Az összetéveszthetetlen karakter, Charlie Chaplin július 29-től az M5 kulturális csatornára költözik.

Csütörtökönként az Oscar-díjas angol rendező, színész alakításainak legjavából láthatnak válogatást a közmédia nézői: a Nagyvárosi fények, az Aranyláz, A diktátor, A kölyök.

A sorozat Július 29-én 21.00-tól a Modern időkkel indul, a Chaplin-filmekre jellemző komédia és melodráma mesteri elegyével.

Az 1936-os alkotás különlegességei, hogy ebben látható utoljára az általa megformált ikonikus karakter, a kis Csavargó, továbbá ez volt az utolsó némafilmje. Bár már itt is felhasznált hanghatásokat, illetve rádión keresztül zajló párbeszédrészletek is hallhatók benne, sőt az eddig néma főszereplő egy dal erejéig hallatja a hangját.

 

 

A fekete-fehér klasszikus a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus – ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka az őrültek házába juttatja. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar vinni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. A nézők könnyes-kacagtató kalandokon keresztül kísérhetik végig a modernkori pokol bugyrait július 29-én 21.00-tól.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Wikipedia