Szabadtérre költözik a Zenthe Ferenc Színház - jön a Zenthe Nyár

Salgótarjánban új programsorozattal mutatkozik be a Zenthe Ferenc Színház; az első alkalommal szervezett Zenthe Nyár részeként a főterén felállított szabadtéri színpadon mutatnak be hét előadást augusztus 3. és 16. között.

A szabadtéri színházi napok előadásait úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki szóló előadást.

A Zenthe Nyár nyitó előadása augusztus 3-án a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjáték lesz Vándor Évával, Kökényessy Ágival, Mikó Istvánnal. Az ördög című vígjátékot 7-én mutatják be Ágoston Péterrel és Bozó Andreával a főbb szerepekben.

A Nógrád Táncegyüttes 9-én mutatkozik be a 6árok - A béke ára című előadással. Részben az első világháború áldozatainak állítanak emléket, tisztelegve előttük, részben a 101 éve megkötött trianoni békediktátum következményét, hatását, hangulatát elevenítik fel a tánc nyelvén. A műsorban a Dűvő Zenekar közreműködik.

A Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot 12-én adják elő a Zenthe Ferenc Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában, Gyárfás Mikós forgatókönyvét Szabó Tamás dolgozta át.

A szabadtéri színpad 14-én két programnak ad helyet, délelőtt a gyerekeket várják A vén diófa titka című mesejátékkal, este pedig operett gála lesz, melyen a legismertebb zeneszerzők dallamai, a legnépszerűbb operettek, a legismertebb melódiák csendülnek fel. Pándy Piroska, Simon Boglárka, Simon Kata, Turpinszky G. Béla, Csengery Attila és Jenei Gábor lép fel, közreműködik a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.

A záró előadás Tamási Áron: Az énekes madár című darabja lesz, a székely népi játékot 16-án láthatják a nézők többek között Kaszás Gergővel és Máté Krisztiánnal a Zenthe Ferenc Színház, a Gárdonyi Géza Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójában.

Az előadások este fél 9-kor kezdődnek.

ATEMPO.sk