Útjára indul az első magyar karácsonyi mozifilm, a Nagykarácsony – Lábas Viki énekli a betétdalát (VIDEÓ)

A mozikba az első magyar karácsonyi mozifilm, a Nagykarácsony – Lábas Viki énekli a betétdalát (VIDEÓ)

November 25-től játsszák a magyar mozik a Nagykarácsony című romantikus vígjátékot, Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmjét.

A történet főhőse egy tűzoltó (Ötvös András), aki karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője (Rujder Vivien) kezét. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik, emiatt egy karácsonyi vásárba száműzik tűzvédelmi ügyeletesnek.

 

Nagykarácsony film

 

Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen. Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál. Hol történjen mindez, ha nem egy karácsonyi vásárban?

 

 

A romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Rujder Vivien és Szabó Kimmel Tamás mellett Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Mészáros Máté, Orosz Ákos, Egger Géza, Hernádi Judit és Dékány Barnabás is szerepel.

Harminc hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész - köztük 22 gyerekszereplő - vett részt a Nagykarácsony elkészítésében.

A romantikus film betétdalát a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki és a Nagykarácsony gyerekkórusa készítette el, a szöveget Szepesi Mátyás írta.

 

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásán Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel.

A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

Roni, ATEMPO.sk