„A Dal egy intenzív kiképzés” - elkészült a Kaukázus nyeremény-nagylemeze

„A Dal egy intenzív kiképzés” - elkészült a Kaukázus nyeremény-nagylemeze

Elkészült a Kaukázus új albuma. A zenekar megnyerte A Dal 2021-et, ezzel az „év dala” elismerést és a lehetőséget egy tíz dalból álló lemez elkészítésére. A december 6-án megjelent „Lux”-on kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta, a közmédia népszerű műsorvezetőinek előadásában.

A Dal 2021 számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a „Lux” előkészületei is. A több hónapos gigászi alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami ugyan eltér a megszokott stílusuktól, de rendkívül izgalmas.

Az új irányvonal tekinthető egyfajta ígéretnek: szeretnék finomítani a zenéjüket, „popposítani” a hangzását. A „Lux” további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá,

amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői szavalnak: a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa.

A lemez debütálása kapcsán a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János mesélt arról, milyen egyedülálló lehetőségnek tartja a közmédia dalválasztó műsorát.

„Egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent ez a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a nevezett slágervárományos felvételeket, ezzel igencsak tanulságos és azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem – országhatárokon belül és kívül – így jelentős publicitást nyerhet a munkásságuk” – fejtette ki A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója.

 

Lux - Kaukázus

 

Dallista: LUX

1 Ez a Te Magyarországod
2 Chillagom
3 Kínai barátnő
4 Hajnali fény
5 Patent
6 Ellopott órák
7 Lazaegerszeg
8 Aktív pihenés
9 Zirci nő (Bakonybél)
10 Lucky lakatok
11 Síbusz
12 Pozíciók
13 Látsz még

Az első, Ez a Te Magyarországod című dalhoz pedig hamarosan jön a RoadMovie klip is. A lemezt a legnagyobb stream-szolgáltatóknál már meg is hallgathatjátok.

 

 

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye jövőre folytatódik. Ismét a magyar zenéké lesz a főszerep és a győztes produkció előadójának ugyanúgy új távlatokat nyithat A Dal, ahogy a Kaukázusnak. A nyertes „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet, sőt egy zeneszámhoz még videoklipet is.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA