Angyalok énekei - újra műsoron a Kormorán különleges koncertfilmje

2013 tavaszán jelent meg az Angyalok éneke című Kormorán-album, melynek különlegessége, hogy szimfonikus zenekarok közreműködésével készült. Az albumon 15+1 nagyszerű dal található a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a MÁV Szimfonikus Zenekara kíséretében.

Az új zenék és dalszövegek tovább folytatják a zenekar legszebb hagyományait, amellyel az emberek szívéhez és lelkéhez találtak utat.

Az albummal azonos című koncertfilm is készült a lemez anyagából, melyet Koltay Gábor rendezett. Ezt nézhetjük meg december 20-án és 27-én hétfőnként két részben a 20.00 órától a Duna World-ön.

 

 

A Kormorán Magyarországon az első olyan formáció volt, amely ars poeticaként ültette a hard rock és a heavy metal blues-alapú szikárságára a zsigeri hegedűsírást és a fúvósok éteriségét. Az eleinte csak felületesen figyelő zenésztársadalom is meghökkenéssel vette tudomásul, hogy hosszú hajú, városi vagányok és falusi bácsikák, nénikék világa, hirtelen egy húron pendülhet. Az együttest Koltay Gergely alapította 1976-ban, kizárólag akusztikus hangszereken játszó, versmegzenésítő társaságként.

A jelenlegi felállásban kilenc éve dolgoznak együtt, tagjai Fehér Nóra és Vadkerti Imre énekes, Szűts István billentyűs-zeneszerző, Gáspár Álmos hegedűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Karácson Zsolt ütőhangszeres, Szekeres Zoltán gitáros és a Kossuth-díjas Koltay Gergely, az együttes alapító-vezetője.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk