A felvidéki Csavar Színház mutatkozik be a Vendégváró Fesztivál keretében

A felvidéki Csavar Színház mutatkozik be a Vendégváró Fesztivál keretében

Négy előadással mutatkozik be a felvidéki Csavar Színház a szerdától vasárnapig tartó Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Január 19. és 23. között tizedik alkalommal rendezi meg az idén szintén tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a hetényi Csavar Színház.

A Gál Tamás és Kiss Szilvi alkotta felvidéki társulat két felnőtt előadással és két családi produkcióval érkezik a Vendégváró Fesztiválra, amelyet minden évben a magyar kultúra napja köré szerveznek.

A kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel.

 

Az első két napon két felnőtt előadás került a műsorba, a fesztivál hétvégéjén, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a hetényi Csavar Színház társulata.

Szerdán este Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt címmel Gál Tamás előadói estjét, csütörtökön Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét láthatja a közönség. Szombaton délelőtt Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című műve, vasárnap pedig Asszooony!!! - Buták versenye címmel népmese kapott helyet a programban.

 

Az idei fesztivál különösen fontos a kamara méretű befogadó színház életében, hiszen a Vendégváró Fesztivállal kezdi meg a Bethlen fennállása 10. évfordulójának ünneplését.

Tíz éve, 2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig kortárstánc-színházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven, befogadó színházként folytatja működését. A Bethlen első előadása 2012. január 23-án az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt.

A színház büszke arra, hogy a 10 éve megfogalmazott célok és alappillérek - mint például a külföldi produkciók befogadása vagy a határon túli magyar színházi műhelyek rendszeres bemutatása - a mai napig megállják helyüket.

 

Program

Január 19. szerda 19.00

Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt
Gál Tamás előadói estje

Január 20. csütörtök 19.00

Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból

Január 22. szombat 10.00

Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon

Január 23. vasárnap 10.00

Asszooony!!! – Buták versenye (népmese)

 

Jegyek az esti előadásokra 3000 forint, a családi előadásokra 1600 forint.

Roni, ATEMPO.sk / MTI