A sírás és az önfeledt tánc is terápia – hallgasd meg a Blahalouisiana új lemezét

A sírás és az önfeledt tánc is terápia – megjelent a Blahalouisiana új lemeze

Hozzánk idomult éjjel az ég címen megjelent a Blahalouisiana negyedik nagylemeze. Az albumot a toplistás „Nem ereszt”, „Ott van a nap” és a „Szívemet kitéped” című slágerek vezették fel, amelyeken kívül még kilenc dal kapott helyett a friss kiadványon.

Az eddigi albumokkal ellentétben, ennek zenei anyagát nem egy „hagyományos” stúdióban, hanem a MANK Alkotóházban, Galyatetőn rögzítették Weil András producer közreműködésével.

 

 

"Szinte az egész lemezt fent írtuk a hegyen. Ez volt a menedékünk a pandémia okozta nyomás alól. Nagyon ki voltunk éhezve a zenélésre,

amely abszolút hallható a dinamikus dalokon. Az alkotóház azért is volt kiváló környezet, mert nem kellett feltétlenül előre egyeztetett stúdióidőkhöz alkalmazkodnunk, és volt időnk elmélyedni magunkban. Ennek az eredménye hallható a lassabb, érzelemdúsabb vagy elgondolkodtatóbb dalokban. Szerintem ez az eddigi legizgalmasabb lemezünk" – mesélte a zenekar énekesnője Schoblocher Barbara.

 

 

„Ez a lemez nekem terápia volt: ’ha nem idomul hozzánk az éjjel’, talán bele is őrülök az elmúlt másfél évbe.

Komoly traumákkal tarkított időszak volt ez számomra, de megtaláltam a zenében a kapaszkodót, a zenekarban a társat és a galyatetői fenyők között a fényt. Nekem mindig ez jut majd eszembe a Blahalouisiana negyedik lemezéről” – tette hozzá Jancsó Gábor, dalszerző-basszusgitáros.

 

 

Blahalouisiana

Schoblocher Barbara – ének
Jancsó Gábor – basszusgitár
Mózner László – gitár
Szajkó András – gitár
Pénzes Máté – billentyűk
Juhász Ádám – dob

 

Blahalouisiana

 

DALLISTA: Hozzánk idomult éjjel az ég

1. Aki még nincs ébren
2. Háttal az egésznek
3. Ha itt maradsz
4. Sokat bír
5. Ne engedj még el
6. Nem ereszt
7. Szívemet kitépted
8. Ott van a nap
9. Megállítottad az időt
10. Discomposed soundtrack
11. Give me one
12. Ugyanaz a tenger

 

 

ATEMPO.sk