Hangot a télnek! - ezúttal a Magyar Zene Háza ad otthont Kórusok Téli Éjszakájának

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kórusok Éjszakája téli eseményét 2022. február 19-én. A 15 fellépő kórus ezúttal a Magyar Zene Háza koncerttermeiben és tereiben ad hangot a télnek.

A Csíkszerda Egyesület önkéntesei közel 10 éve rendezik meg évről évre minden nyáron a Kórusok Éjszakája fesztivált, 2018 óta pedig a Kórusok Téli Éjszakáján az év legfagyosabb időszakában is kóruszenével, az együtt éneklés örömével töltik meg a teret - és a telet.

 

Magyar Zene Háza 

 

Az idei Kórusok Téli Éjszakájának a Magyar Zene Háza ad otthont.

Megnyílt a Magyar Zene Háza (FOTÓ+VIDEÓ)

Az esemény hagyományait folytatva az est elején és közepén az Éneklő Ház során a kórusok rövid ízelítőt adnak koncertjeiből a lenyűgöző épület előcsarnokában: a tér különböző pontjain csendülnek fel az énekhangok, és teremtik meg a Kórusok Éjszakája különleges hangulatát.

 

Kórusok Téli Éjszakája 

 

A kórusok az épület 6 helyszínén összesen 30 koncertet adnak változatos stílusokban, a népdalfeldolgozásoktól kezdve a klasszikus darabokon át egészen a kortárs és könnyűzenéig.

A kórusok között egyaránt lesznek kisebb és nagyobb együttesek, fellép többek között a szegedi Argenteus Hangműhely, a Budapesti Lantos Kórus, a Song Factory Budapest, a gyerekekből összeállt Virágzó formáció, a középiskolás korosztályt pedig idén két csapat, a Madách Gimnázium Kórusa és a Vörösmarty Zenei Tömörülés képviseli.

 

A fellépő kórusok

Argenteus
Arte Semplice Kamarakórus
Budapesti Lantos Kórus
Jazz and More
KVVKamarakórus
Madách Gimnázium Énekkara
Oriolus Kamarakórus
Prelude Vegyeskar
Song Factory Budapest
Tutti Cantabile Énekegyüttes
Veszprém Város Vegyeskara
Virágzó Énekegyüttes
Vörösmarty Zenei Tömörülés
Vox Humana Énekkar
Wekerletelepi Szent József Kórus

 

Kórusok Téli Éjszakája 

 

Az est záróakkordja és sokak számára legfelemelőbb pillanata a záródal, melyet Tóth Árpád művészeti vezető segítségével a fellépő kórusok és a közönség közösen szólaltatnak meg - mottójukhoz méltón hangot adva ezzel a télnek.

A Csíkszerda Egyesület szervezőcsapata szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt, hisz az éneklés és a zenehallgatás tényleg nem korhoz kötött!

ATEMPO.sk
Fotó: Varga Orsi