Igazi különlegességek a Budapest Ritmo idei programjában – itt a fellépők listája

Mélyedj el műfajok és kultúrák váratlan találkozásaiban, engedd át magad a zenei felfrissülésnek! A Budapest Ritmo 2022-es headlinerei olyan világsztárok, mint Liraz (IL), António Zambujo (PT), Amadou & Mariam (ML) vagy a Random Trip különleges felállásban. A nagy nevek mellett a showcase-színpadon ígéretes fiatal tehetségek ingyenes koncertjei várnak.

A Budapest Ritmo 2016 óta a magyar főváros fesztiváljainak különleges színfoltja. Az ősi zenékből építkező műfajok, fúziós stílusok, váratlan kulturális keveredések ünnepe. Ha azt hitted, már mindent hallottál, a Budapest Ritmo biztosan meg fog lepni: a világzene olyan zenei univerzumot nyit ki, amiben a frissítően új hangszerek, technikák, ötletek garantáltan kizökkentenek a megszokott kerékvágásból.

A Budapest Ritmo április 7–9. között három helyszínen, köztük az Akvárium három színpadára és a Szimpla Kertbe várja a közönséget. A koncertek mellett idén először filmprogram, szakmai panelek és networking, esténként pedig afterparty is lesz a fesztivál programjában.

 

Engedd el magad és élvezd a meglepetéseket!

A Budapest Ritmo-n a legobskúrusabb zenei irányzat is válhat instant közönségkedvenccé. A Ritmo nagyban hozzájárult ma már világsztárnak számító zenészek felemelkedéséhez, mint a WOMEX-életműdíjas Lakatos Mónika, vagy olyan különleges együttműködésekhez, mint Lajkó Félix és Vołosi.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A 18 fellépőt számláló lineupban világsztárok és igazi műjfaji meglepetések is színpadra állnak. Pénteken fellép a 35 éve együtt zenélő vak zenész házaspár, Amadou & Mariam Maliból és a „bosnyák blues”, a sevdah férfihangja, Damir Imamović, majd szombat este a perzsa–izraeli díva, Liraz és a portugál fado sztárja, António Zambujo ad koncertet.

A 16 országot képviselő fellépők közt olyan zenei különlegességeket találhatsz, mint a luzofón Ayom, a Boi Akih fúziós jazzkvartettje, a transzba ejtő pizzica mestere, a Kalàscima, és a kanadai–magyar Sophie Lukács, aki a hatalmas nyugat-afrikai hárfa, a kora kevés női művelőinek egyike.

Magyar sztárokkal is bővült a névsor: fellép a Random Trip Palya Beával, Borbély Mihállyal és a Mörkből ismert Zentai Márkkal. Hatalmas táncoltatás várható a Besh o Drom buliján. Ingyenes showcase-koncertet ad a nosztalgikus indie-folkot játszó magyar Lanou és a kelet-európai városi népzene füstös világát megidéző Times New Román.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Intim showcase-színpad a zenei felfedezőknek

A Budapest Ritmo showcase-színpadán a Szimpla Kertben több mint 90 jelentkező közül kiválasztott 6 produkciót hallgathat meg a közönség. Az ingyenes, 45 perces koncertek célja, hogy a zenekarok legjobb arcukat mutassák meg, így elnyerve a közönség szeretetét és a szakemberek figyelmét.

Idén hat tehetséges fiatal zenekar mutatkozik majd be a Szimplában: a Lanou és a Times New Román mellett női energiát hoz a színpadra a fiatal szerb a cappella trió, a Rodjenice, és a különleges zenei világot teremtő hegedűduó, a Sekunda. A Nairuz a Közel-Kelet dallamait, a Balkán ritmusát és a flamenco intenzitását forrasztja egységes, letisztult produkcióba. A versenyprogram egyik kiemelkedő színfoltja a kora hárfa kanadai–magyar mestere, a fiatal Sophie Lukács.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk