A TELIK – egy óra az életedből Komáromban

A TELIK – egy óra az életedből című előadás Márfi Márk játékával a budapesti Füge Produkció vendégelőadása Komáromban. A szakdolgozatból született önadaptációt március 26-án, szombaton 19 órai kezdettel tekintheti meg a közönség az EVENT nonprofit szervezet szervezésében, a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán.

Márfi Márk először Vasszécsenyben, majd Jánosházára járt általános iskolába és a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett. 2020-ban végzett az SZFE prózai színész szakán. Diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg a családi pulykafarmon, Jánosháza mellett. A szövegből készült előadást Tóth Péterrel közösen állították színpadra.

 

TELIK – egy óra az életedből

 

Az egyórás, személyes hangvételű önadaptáció egyfajta kísérlet a „szakdolgozat-színházi” formára, amely 26 évnyi emléktérképet terít a nézők elé. Márfi Márk a koronavírus-járvány miatt karanténban kényszerült helyzetben és állapotban, vidéki otthonában írta záródolgozatát. Eddig talán soha nem volt a diploma előtt álló színészeknek ennyi koncentrált ideje erre az írásbeli feladatra. Ez a helyzet azonban mindenképp kettős volt: egyfajta kényszerű bezártságból született, de mégis nagyobb alkotói szabadságban.

 

TELIK – egy óra az életedből

 

„Bezártság, magány, feszültség, egymáson levezetés van. Édesanya, édesapa van. Szomszéd nincs, a postás nem jár. Munkás emberek vannak, de az nem számít, mert ők pénzért vannak itt. Három kilométeres körzetben egy árva lélek sincs. Hétvége nincs. Ünnepnap nincs. Nyaralás nincs. Munka van. Munka van. Munka van. Egyébként minden van. Autók, motorok, traktorok, hótoló télre és öntözőrendszer nyárra. Valahogy realitás nincs.” – részlet a dolgozatból.

 

 

A TELIK – egy óra az életedből dramaturgja Bíró Bence volt, a zenét Mester Dávid szerezte, alkotótárs és rendező Tóth Péter. Az előadást felnőtt nézőknek ajánlják!

 

TELIK – egy óra az életedből

 

ATEMPO.sk
Fotó: Bánszegi Rebeka