Hangok estje – kitűnő énekesek és még a Sztárban Sztár győztese is ott lesz Komáromban

Hangok estje – kitűnő énekesek és még a Sztárban Sztár győztese is ott lesz Komáromban

A Hangok estje címet viselő esemény keretében három kiváló produkció egyedülálló koncertjét hallgathatja meg a közönség szombaton este Komáromban.

Az erdélyi Keresztes Ildikó és a felvidéki Takács Nikolas neve mindenki számára jól ismert. A tartalmas, mély érzésű dalokat kedvelő közönség számára már önmagában is izgalmas program lehetne két, ennyire kivételes hangi adottságú művésszel eltölteni egy estét, de az éneklés szerelmeseinek tartogatnak még egy meglepetést: A Fool Moon Acapella együttes tovább fokozhatja az élményt, hiszen hangszerek nélkül, kizárólag a hangjukkal zenélnek, vagy éppen több szólamban énekelnek. És nem mellesleg az együttes tagja Vavra Bence is, aki hétvégén megnyerte a Sztárban sztár nyolcadik évadát, így Magyarország legsokoldalúbb előadója lett.

 

 

A Fool Moon Magyarország elsőszámú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár több mint 20 évnyi sikertörténetet tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót.

Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulása is az ő tevékenységük eredménye. Eddigi pályafutásuk alatt hat nagylemezt, hat nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak.

 

 

Nevükhöz fűződik a magyar popzene történetének első, rádiók által is játszott pop-acappella slágere is, a Kettesben jó, amely a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban. Ugyancsak a Fool Moon az első acappella formáció, mely A Dal c. eurovíziós dalválogatóban szerepelt. Az együttes a második helyezésig menetelt saját, It Can't Be Over c. dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a műfajt.

A három kitűnő produkciót tehát április 9-én, szombat 19.00 órakor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ színpadán látható.

EZ, ATEMPO.sk