Magyar-szlovák ethno-jazz - Ifjú Szivek a Magyar Zene Házában

Vasárnap este Budapesten közös koncertet ad az Ifjú Szivek String Quartet és a PaCoRa Trio a városligeti Magyar Zene Házában.

Az Ifjú Szivek String Quartet és a Pacora Trio koncertje Budapesten

“A koncert zenei anyagát az Ifjú Szivek Táncszínház vonósnégyesének saját szerzeményeiből, a két zenekar repertoárjának fúziójával állítottuk össze. Elhangzanak Stanislav Palúch, Róbert Ragan, Marcel Comendant, Hegedűs Gergely Dávid és az én darabjaim is” – mondta Hegedűs Máté, az Ifjú Szivek Táncszínház zenei vezetője.

A koncerten május 8-án, este 20.00-kor az IS String Quartet tagjai – Hegedűs Máté, Király Miklós, Hegedűs Gergely Dávid és Király Tamás – muzsikálnak együtt a PaCoRa Trioval.

 

 

“A két zenekar koncertje a magyar, a szlovák és Közép-Európa népzenéjének találkozása a jazzel. Kiváló zenészek előadásában egy nagyon izgalmas koncertanyag született. Bízom abban, hogy ez a projekt egy új barátság kezdete is egyben” – mondta el Hégli Dusan, a táncszínház művészeti igazgatója.

A világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett épületet idén január végén adták át. Azóta a Magyar Zene Háza meghatározó előadóhelyeként működik és ad otthont nemzetközi zenei projekteknek is.

Fődíjat nyert a Magyar Zene Háza az "ingatlanszakmai Oscaron"

ATEMPO.sk
Fotó: Bartalská Karmen