Igazi zenei csemegéket hoz felvidéki turnéjára a japán-magyar AlisAdam PianoDuo

Idén ismét több állomásos felvidéki mini turnéra indul az AlisAdam PianoDuo, azaz a Baráz házaspár, Baráz (Yajima) Alisa japán zongoraművésznő és Baráz Ádám magyar zeneszerző.

A turné első négy koncertjére májusban kerül sor, melynek állomásai:

2022. május 23. (hétfő) 15.00 óra – IPOLYBALOG (Művészeti Alapiskola)
2022. május 23. (hétfő) 17:30 – CSÁB (Művészeti Alapiskola)
a két koncerten közreműködik Híves Boglárka szoprán

2022. május 27. (péntek) 18.00 óra – IPOLYSÁG (Művészeti Alapiskola)
2022. május 28. (szombat) 18.00 óra – ÓVÁR (Katolikus templom)

Műsoron W.A. Mozart, F. Schubert, M. Moszkowski, Liszt Ferenc és más szerzők művei.

 

Híves Boglárka

 

„Nagy öröm számunkra, hogy a COVID-19 világjárvány után újra játszhatunk Felvidéken. A célközönségünk ismét mindenki, aki szereti a szép muzsikákat, az izgalmas pillanatokat és természetesen a zongora négykezes műfaj kisebb-nagyobb gyöngyszemeit.” - árulta el Baráz Ádám portálunknak.

A zongoraduó 2016 szeptemberében alakult Budapesten. Az első közös hangverseny óta rendszeresen koncertezik Magyarországon, Szlovákiában, Európa szerte és Japánban. A formáció repertoárja nagyon széles körű. A klasszikus művektől a romantika zenéjén át egészen a kortárs négy kézre és két zongorára írt kompozíciókig megtalálható sok ismert és kevésbé ismert alkotás.

OTT VOLTUNK: Négy kéz, egy lélek – házhoz jött a klasszikus zene

„Igyekszünk elsősorban olyan programot összeállítani, amely elnyeri a zeneértő, a zenekedvelő és a laikus közönség tetszését egyaránt. Ezen kijelentés után természetesen azonnal egy megszokott repertoárra asszociálhatunk, viszont a hangversenyeken igazi zenei csemegét hallhat a koncertre látogató.” - tette hozzá Ádám, aki tanárként Felvidéken is oktatja a fiatal tehetségeket.

 

AlisAdam PianoDuo

 

2020 nyarán a Holdfényestek hangversenysorozat keretében nagy sikerrel debütált a Hegedűs Endre és felesége, Hegedűs Katalin zongoraművész házaspár, illetve az AlisAdam PianoDuo alkotta Budapest Piano Quartet formáció (két zongora, nyolckezes), mely azóta számos koncertet adott nemzetközi szinten, s nemrég, immáron másodszor Balassagyarmaton is hallhatta játékukat a nagyközönség, ahol mi is ott játrunk. Legközelebb 2022. június 27-én Budapesten hallható a formáció a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán.

Négy szív, egy lélek találkozott a Budapest Piano Quartet hangversenyén - OTT JÁRTUNK!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin