Koncertek, zenés színházi előadások és világsztárok 2022-ben a Tokaj Fesztiválkatlanban

Koncertek, zenés színházi előadások és világsztárok 2022-ben a Tokaj Fesztiválkatlanban

Mások mellett Richard Clayderman, Rúzsa Magdi, Majka & Curtis, Ákos vagy a Palya Beával kiegészülő Boban Markovic Orkestar is fellép idén nyáron a Tokaj Fesztiválkatlanban.

Három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban is lesznek koncertek, zenés színházi előadások és egyéb programok.

A nagyszínpadi program június 17-én a Dumaszínház tagjainak előadásával kezdődik. Július 30-án a világhírű szerb trombitás és rezesbandája a Boban Markovic Orkestar ezúttal Palya Beával kiegészülve idézi meg a Kusturica-filmek hangulatát.

A világ egyik legismertebb zongoristája, Richard Clayderman világslágerré vált szerzeményeivel és legújabb dalaival várja a közönséget augusztus 27-én. A Tokaj Fesztiválkatlan Nagyszínpadán a hazai könnyűzenei színtérről fellép többek között Majka & Curtis (július 24.), Rúzsa Magdi (augusztus 6.), valamint Ákos (szeptember 3.) is.

A színházat kedvelők július 16-án láthatják a Csárdáskirálynő című operettet a Pesti Művész Színház előadásában, július 3-án mutatják be a Játékszín Legénybúcsú című vígjátékát Nagy Sándor és Szente Vajk főszereplésével. A Vadak Ura - The Convenant című családi musical július 8-án lesz műsoron,

másnap az Omega együttes slágerei szólalnak meg a Gyöngyhajú lány balladája musicalben többek között Szabó Máté, Sánta László, Fésűs Nelly, Koós Réka, Lux Ádám és az ExperiDance táncosainak közreműködésével.

A Veres 1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje, amely Pedro Almodóvar filmje alapján született, július 29-én lesz látható.

A Paulay Ede Színházban június 19-én lesz Az illúzió mesterei című produkció, amelyben a nézőket hihetetlen és lenyűgöző trükkökkel, illúziókkal nyűgözik le. Június 24-én a Miss Daisy sofőrje című előadás látható, Egri Márta, Kálid Artúr és Pál Tamás főszereplésével; Ady Endre verseit, szövegeit Földes László Hobo adja elő augusztus 16-án; Neil LaBute Fat Pig (Kövér disznó) című szatírája Balázs Andreával a főszerepben pedig szeptember 2-án lesz műsoron.

A Teátrumban tekinthető meg július 15-én a Borítékolható szerelem, Náray Erika és Nyáry Krisztián zenés irodalmi estje, amelyen magyar írók, költők, művészek fennmaradt szerelmes leveleit mutatják be. Augusztus 26-án mutatják be a #Jóéjtpuszi című előadást, melyben Lackfi János Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenei közreműködésével adja elő verseit. A Szomjas férfiak sört isznak helyettem színdarab, amelyben négy nő vall saját magáról és a férfiakról, augusztus 24-én látható.

Ördög Nóra és Nánási Pál közönségtalálkozójára július 6-án kerül sor.

A 31. Zempléni Fesztivál keretében megújult hangzásvilággal mutatják be augusztus 13-án a Nagyszínpadon Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját a mű harmincéves jubileuma tiszteletére. Szintén a fesztivál műsorában a Swing á la Django együttes Szőke Nikolettával és Szabó Ádámmal Fényes Szabolcs legnagyobb slágereit adja elő augusztus 19-én a Teátrumban.

ATEMPO.sk / MTI