Special Providence – új lemez, dalok és hamarosan koncert Szlovákiában

A magyar instrumentális jazzmetal alakulat, a Special Providence Essence of Change című nagylemeze Magyarországon március 13-án, a lemezbemutató turné első napján, Európa többi országában, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban március 30-án jelenik meg.

Budapesten, a Dürer Kertben indítja lemezbemutató koncertjét a zenekar. Mint ismert, a zenekar szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat az Essence of Change-t március közepétől 52 országban terjeszti. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A négytagú csapat nyáron vette fel új lemezét a SuperSize Recording stúdióban. A lemezbemutató március 13-án lesz a Dürer Kert nagytermében. Fellép még a Sonar és a String Theory. A zenekar Európai turnéját Pozsonyban a Rock Caféban kezdi meg március 31-én. Szlovákián kívül Csehországot, Németországot és Hollandiát is érinti a turné. Júliusban pedig a legnagyobb európai progresszív metal rendezvényen, a német Night of the Prog Festivalon és Szlovákiában az Open Air Festiválon lépnek fel

ATEMPO.sk