Shine! - online koncertválogatás Fábián Julira emlékére

Ma ünnepelné negyvenkettedik születésnapját a tragikusan fiatalon elhunyt kiváló jazzénekesnő, Fábián Juli. Rá emlékezik szombaton este 20.00 órától a Budapesti Müpa olyan koncertek részleteivel, amelyeknek maga is fellépője lehetett a koncertterem falai között.

A Barabás Lőrinc Eklektric 2010-es, a Random Trip Müpa Special 2014-es (melynek vendége volt többek közt Fábián Juli & Zoohacker is) előadásairól, valamint a Jazz Showcase 2017-es Gálakoncertjéről válogattak, így elevenítve fel Fábián Juli művészetét.

Földrevaló - Fábián Juli énekesnőre emlékezünk

Az Elektronikus Zenei Napok rendezvénysorozat keretében adta első önálló Müpás koncertjét a Barabás Lőrinc Eklektric. A zenekar történetében is fontos mérföldkőnek számító fellépésre igazán különleges csemegével készült a csapat. Az akusztikus hangszerek használata mellett az Eklektric ezúttal egy vonósnégyessel kiegészülve lépett színpadra, és ezzel sajátos hidat vert a fesztivál keretein belül az akusztikus zenei hagyományok és az elektronikus progresszió között.

A Random Trip egy műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg. A 2008-2009 fordulóján budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest nem sokkal később „kinőtte” kereteit: fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorát pedig rendszeresen színesítik nemzetközi sztármuzsikusok. Gyakori vendége, közreműködője volt a Random Trip-koncerteknek Fábián Juli & Zoohacker is.

A Jazz Showcase 10 gálakoncertjén olyan fiatal szólisták léptek színpadra, akik a megelőző kilenc évben már játszottak a Müpa jazz-tehetségbörzéin, és azóta meredeken felívelt a pályájuk, hazai sikereik mellett a nemzetközi színtérre is kiléptek.

Az elektronikus tánczenék iránt is nyitott Fábián Juli volt a 2017-es koncert egyik emlékezetes énekese.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk