Egykutya, Beatles dalok, Slam Poetry, improvizáció – Színes, nagyon finom és nyári a gombaszögi Pajtaszínház műsora

A színházrajongók sem maradnak élmények nélkül a Gombaszögi Nyári Táborban. A Pajtaszínház idei programját Dékány Nikolett, a nyitrai Andrej Bagar Színház színművésznője állította össze, aki az évadban a Komáromi Jókai Színházban is látható volt, Jorgi Galceran Burundanga című komédiájában, amelyet Matusek Attila rendezett.

Gombaszögi Nyári Tábor 2022-ben is – részletes zenei-színházi program

A gombaszögi Pajtaszínház műsorát igyekeztek úgy összeállítani, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a felvidéki művészeknek is. „Július 13-án, szerdán este fél hatkor nyitunk Varga Lóránt Egykutya című darabjával, amelyet a budapesti PopUp Produkció jegyez, Bakonyi Alexa, Döbrösi Laura, Tenki Dalma és Tóth Károly játsszák” – kezdte a felsorolást Dékány Nikolett. –

 

De mi lett a nővel?

 

„Másnap délben visszahozzuk a Pajtaszínház korábban már bevált, Jó ebédhez szól a nóta című programját, elsőként az Aylen’s Fall zenekar jön dalocskákat játszani” – árulta el. Csütörtökön délután három órakor tekinthető meg a City Reboot Polgári Társulás produkciója, Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című férfimeséje, Rédli Károly rendezésében, Olasz István, Culka Ottó és Szabó Viktor előadásában.

„Este hattól hétig Slam Poetry és Open Mic-est lesz, amit Gyenge Veronika, az aktuális magyarországi Slam Poetry-bajnok, EB- és VB-résztvevő vezet. Kemény Zsófi, Pion István, Csider István Zoltán lépnek a közönség elé. Ez a program is az idén kerül vissza a Pajtaszínház kínálatába, azelőtt nagyon sikeres volt. Reméljük, az idén is az lesz” – fejtette ki a színésznő, aki maga is művelte a slam poetry műfaját.

 

The Beat This

 

Július 15-én, pénteken Beatles-dalok szólnak majd a jó ebédhez déli tizenkét órakor, a The Beat This (Beatles CoverBand) előadásában. Délután két órakor a gyermekeket várják a Pajtaszínházba, a párkányi születésű Mihályi Réka, a Group’N’Swing együttes énekesnője Masni és Pocó című gyermekkoncertjére.

 

Masni és Pocó

 

Délután négy órakor a humoré lesz a főszerep. Dékány Nikolett, Olasz István, Nagy László, Szabó Viktor indulnak az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs játékban, amelyet hagyományosan Majorfalvi Bálint budapesti színész vezet. „Pénteken este hat órakor tekinthető meg Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba Drakula vajda Mátyás királynak rabja című friss darabjának előadása, amelyet Fándl Ferenc és Harsányi Attila adnak elő” – informált a szervező.

Július 16-án, a zárónapon két előadással búcsúzik majd a Pajtaszínház. Délután 14 órai kezdettel tekinthető meg Márfi Márk: Telik – egy óra az életedből című monodrámája, a szerző előadásában.

 

TELIK – egy óra az életedből

A TELIK – egy óra az életedből

 

Este fél hatkor kezdődik a Burundanga-minimál. Jordi Galceran komédiája a Komáromi Jókai Színház és a Symbol Polgári Társulás közös produkciója, amelynek szereplői Katona Eszter e.h. (Berta), Dékány Nikolett (Sílvia), Melecsky Kristóf m.v. (Manel), Béhr Márton (Gorka), Skronka Tibor (Jaume). Az előadást Matusek Attila rendezte.

 

Burundanga

Burundanga - a feltörekvő generációnak szól a Jókai Színház új vígjátéka (FOTÓK+VIDEÓK)

 

És hogy milyen lesz a Pajtaszínház idei műrosa?

„Színes, nagyon finom, nyári és tele lesz humorral. Szívesen ajánlom mindenki figyelmébe. Nézzetek be a pajtába is!” – kérte búcsúzóul Dékány Nikolett programfelelős.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede és archívum