Snétberger Ferenc koncertjével startol Salgótarján új jazz fesztiválja – részletes program

Jazz STation névvel új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján. A négynapos rendezvény szeptember 8-án kezdődik: 19 órától Snétberger Ferenc salgótarjáni származású Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas világhírű gitárművész koncertjét élvezhetik az igényes zene kedvelői a József Attila Művelődési Központban. A gitárvirtuóz megannyi országot és közönséget hódított már meg játékával, most arra készül, hogy újra elvarázsolja szülővárosa közönségét is.

A fesztivál szeptember 9-én 18 órától a Beszterce téren folytatódik a Hiperkarma, majd Pély Barna és zenekarának koncertjével.

Ugyancsak szeptember 9-én, de egy másik helyszínen, a József Attila Művelődési Központban 19 órától egy exkluzív programmal készülnek a jó borok és a jazz kedvelőinek: a Jazz GasztroeST keretében a legfinomabb mátrai borokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, valamint a „magyar Michael Bublé”, vagyis Gájer Bálint koncertjét élvezhetik.

Szeptember 10-én 17 órától a Fő téren folytatódik a salgótarjáni jazz fesztivál: érkezik előbb az Anna&Band (Németh Anna színésznő zenekara), majd Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra.

A négynapos Jazz STation szeptember 11-én 11 órától a Jazz and More Kórus gospel koncertjével zárul a salgótarjáni Főplébánia templomban.

A fesztivál programjai jelentős részben ingyenesek, jegyet kizárólag Snétberger Ferenc koncertjére, valamint a Jazz GasztroeSTre kell váltani. Előbbire 3000, valamint 3500 forintos, utóbbira 2000 forintos áron kaphatóak jegyek.

 

Program

Szeptember 8. (csütörtök) – József Attila Művelődési Központ

19.00 Snétberger Ferenc szóló koncertje

 

Szeptember 9. (péntek)

18.00 Hiperkarma /Beszterce tér/
19.00 Jazz GasztroeST és Gájer Bálint koncert (zongora és ének) /József Attila Művelődési Központ/
20.00 Pély Barna és zenekara /Beszterce tér/

 

Szeptember 10. (szombat) – Fő tér

17.00 Anna&Band (Németh Anna színésznő zenekara)
18.00 Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra

 

Szeptember 11. (vasárnap) – Főplébánia templom

11.00 a Jazz and More Kórus gospel koncertje

Roni, ATEMPO.sk