Öt ok, hogy ott legyél a második Free Noise Music Festivalon

Öt ok, hogy ott legyél a a második Free Noise Music Festivalon

Három év után újra megrendezésre kerül a Free Noise Music Festival Somorján. A szervezők ebben az évben is hazai, felvidéki zenekarokat szeretnék bemutatni a közönségnek.

Október 8-án a Városi Művelődési Ház nagytermében a rockzene széles palettáját vonultatják fel, így öt oka is lehet a jó zenék kedvelőinek, hogy ott legyenek.

 

Az esemény nyitó zenekara a 2019-ben alakult komáromi Entrópia lesz, hisz a szervezők a feltörekvő zenekaroknak is teret akarnak adni.

OTT JÁRTUNK: A téren és másnap a művészkovácsok között is jól szólt a metál – Duplázott az Entrópia Komáromban (FOTÓK)

Utánuk jön a dunaszerdahelyi Anima, amely tagjait sokaknak nem kell bemutatni, hisz a felvidéki zene rajongói jól ismerhetik a Bíró testvéreket (Bíró Máté és Dávid), akik egyben a dunaszerdahelyi Rockfeszt szervezői is.

 

 

Őket követei majd az alternatív rock vonalat képviselő bősi/somorjai supergroup, a gomoly Csiba Csibusz Gábor vezetésével (aki egyben a fesztivál egyik szervezője is). A zenekar még idén kiadja újabb kislemezét, amelyről a koncerten egy kis ízelítőt is mutatnak.

A gomoly-módszer – Interjú Csiba Gábor „csibusz” szövegíróval, gitárossal, énekessel

 

 

Az est egyik fő fellépője a stoner rock műfajt képviselő The Butchers Somorjáról, akik fennállásuk 10. évfordulóját ünneplik majd egy különleges koncerttel.

A régi számok mellett a The Butchers új szerzeményekkel is készül.

Fantasztikus tíz év van mögöttünk – jubilál a The Butchers (INTERJÚ)

 

 

A zenei estet a csallóközcsütörtöki Phoenix RT zárja, akik az elmúlt évek alatta az egyik legismertebb felvidéki bandává váltak.

Megfordultak már számos klubban és nagyobb fesztiválon Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában. Olyan zenekarokkal is turnéztak, mint a Tankcsapda, Road, Depresszió, Kowalsky meg a Vega, Junkies, Alvin és a Mókusok, valamint kétszer is részt vettek A Dal című zenei vetélkedőn.

A nagy metál és rock and roll robbanás Komáromban – Anima, Phoenix RT és Rómeó Vérzik, este héttől éjfélig (+FOTÓK)

 

 

Az esemény Somorja Város anyagi támogatásával kerül megrendezésre.

EZ, ATEMPO.sk