Újra Budapesten koncertezik a komáromi csodagyerek, Hodek Áron

A Budapest Jazz Clubban a Határtalan Jazz Fesztivál keretében október 9-én, vasárnap, este 20.00 órától Hodek Dávid, Eugen Vizváry és a csodagyerekként számontartott komáromi Hodek Áron triójának előadását hallhatja a közönség. A fiatal basszusgitáros elképesztő sikereire hat éves kora óta fókuszál a világ.

PREMIER: Megérkezett Hodek Áron első saját száma, a Never Give Up

A még mindig csak 11 éves, felvidéki Hodek Áron basszusgitáros máris világszerte elismert zenész, nemzetközileg jegyzett „csodagyerek”. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper, és még sokan mások. Közösségi média felületeire feltöltött videóit Chris Brown és Justin Timberlake is megosztotta.

Felnőtteket meghazudtoló virtuozitása mellett a tanulással vagy gyakorlással sem elsajátítható „stenk” teszi életkorát teljes mértékben meghazudtolóan kiforrott hangvételűvé játékát.

 

 

Az Áron Hodek & The Pocket Crew trió dobosa a számtalan hazai zenésszel is közreműködő, de tengerentúlon szintén jegyzett ütős-fenomén, Áron bátyja, Hodek Dávid, aki még óvodásként kezdett dobolni. 2008-ban, tizenegy évesen alapította első saját zenekarát, amellyel a magyar és a szlovák, majd a nyugat-európai jazzklubok, fesztiválok ünnepelt vendége lett. 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el.

Ezúttal Szlovákia egyik prominens zenészével, Eugen Vizváry billentyűs izgalmas hangzásvilágával egészül ki az összeszokott testvérpár játéka.

ATEMPO.sk / Budapest Jazz Club
Fotó: Budapest Jazz Club