Játsszunk kettőt! – a Pearl Jam legendás chicagoi fellépései a tévében és online

A Játsszunk kettőt! című amerikai zenés dokumentumfilm a Pearl Jam legendás fellépéseit mutatja be a Wrigley Fieldben a Chicago Cubs történelmi, 2016-os szezonjában.

A csapat 1908 óta nem nyert bajnokságot, 1945 óta nem jutott be a World Series-be. Mivel Chicago Eddie Vedder szülővárosa, a Pearl Jam olyan kapcsolatot alakított ki a várossal, a Chicago Cubsszal és a Wrigley Fielddel, amely páratlan a sport és a zene világában.

 

 

A film a neves rendező és fotós, Danny Clinch szemével és Pearl Jam hangján keresztül mutatja be ennek a különleges kapcsolatnak az utazását.

Az alkotás december 11-én, vasárnap 21.19-től lesz látható M2 Petőfi TV műsorán, majd pedig 7 napig a Médiaklikken!

ITT NÉZD ONLINE

 

A Pearl Jam amerikai rockegyüttes az 1990-es évek elején Seattle-ben alakult. Rögtön az első lemezükkel, az 1991-es Tennel átütő sikert értek el. A grunge népszerűvé válásában főszerepet játszottak a „seattle-i négyes” tagjaként (a Nirvana, Soundgarden és Alice in Chains társaságában). Az eredeti felállásban Eddie Vedder (ének), Jeff Ament (basszusgitár), Stone Gossard (ritmusgitár), Mike McCready (szólógitár) és Dave Krusen (dob) szerepeltek. Azóta a dobosok helyén több változás történt, jelenlegi és valószínűsíthetőleg végleges dobosuk (1998 óta) az egykori Soundgarden-tag, Matt Cameron.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Danny Clinch