Placido Domingo 50. évfordulós veronai koncertje szilveszterkor a TV-ben

Öt évtizedet átívelő, fantasztikus karrier, több mint 150 színpadi szerep, 11 Grammy-díj és ikonikussá vált koncertek a Három Tenor tagjaként, Luciano Pavarotti és José Carreras mellett: a legendás énekes, Plácido Domingo hangja a mai napig ámulatba ejti a közönséget hihetetlen erejével.

Egyetlen különleges este erejéig Plácido Domingo visszatért a lenyűgöző Veronai Arénába. A debütálásának ötvenedik évfordulóját ünneplő gálaesten a mester pályafutásának legkiválóbb szerepeit idézte meg: A két Foscari, a Machbeth és Verdi Nabuccójának dallamai csendültek fel a festői szépségű helyszínen.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A koncertről készült közel három órás olasz filmet az M5 műsorán láthatjuk Szilveszterkor 21.05-től.

 

ITT NÉZD ONLINE 

 

Placido Domingo Madridban született 1941. január 21-én. Szülei zarzuela-énekesek voltak. A család szakmai okokból Mexikóba költözött. 14 évesen felvették az ország Nemzeti Konzervatóriumába. Szólistaként 18 éves korában debütált.

21 évesen feleségül vette Marta Ornelas énekesnőt – aki 86 évesen még mindig a férje legfőbb tanácsadója. Domingo nemzetközi karrierje két évvel később kezdődött, először Európában, majd 1968-ban debütált a New York-i Metropolitan Operában. Ezután elkezdődtek a fellépések a világ összes nagyobb operaszínpadán.

Már 1967 és 1971 között túlesett az első fellépéseken és ezeknek azóta is rendszeres visszatérő vendége. 1973-tól egyre gyakrabban vezényel is, operákat, illetve néha szimfonikus zenekarokat is.

 

Placido Domingo

 

Roni, ATEMPO.sk