"Egészen bensőséges a viszonyunk az akusztikus zenével" - zárjuk az évet Edda Művekkel a tévében (+VIDEÓ)

"Egészen bensőséges a viszonyunk az akusztikus zenével" - zárjuk az évet Edda Művekkel a tévében (+VIDEÓ)

Az M2 Petőfi TV műsorkínálatának meghatározó eleme az Akusztik: ismertebb és még kevésbé ismert zenekarok, a magyar könnyűzenei élet krémje ad feledhetetlen unplugged koncerteket. Van, aki első ízben játszik akusztikusan, ám olyan is akad, aki számára egyáltalán nem új terep ez a hangzásvilág.

Ilyen a legendás Edda Művek is. Ugyan a rockegyüttesről elsőre senkinek sem a lágyabb, akusztikus hangzás jut eszébe, holott ők voltak az országban az egyik első rockzenekar, akik akusztikus koncertet adtak.

„Egészen bensőséges a viszonyunk az akusztikus zenével, imádjuk. Úgy gondoljuk, hogy az a rockdal, ami egyszál gitárral, vagy zongorával nem szól jól, az hangosan sem fog jól szólni. Mi voltunk azok az országból először, akik ebből a műfajból elvállaltuk, hogy unplugged koncertet adunk tizennyolc, húsz évvel ezelőtt Zorán rendezésében. Számomra még érdekesebb egy ilyen koncert, mert itt tényleg kiderül, hogy ki mit tud százon. Itt mind az öten meg tudjuk mutatni, hogy mit tudunk, a hangerő nem fedi el. Boldogan és büszkén mondhatom, hogy ott van mögöttem, Magyarország - számomra - legjobb négy rockzenésze"  –mondta Pataky Attila, az Edda frontembere, aki azt is hozzátette, hogy azért is szeretik nagyon az akusztikus koncerteket, mert visszaidéződnek a miskolci, kezdeti évek, amikor még a fáskamrában próbáltak.

 

 

Nem véletlen tehát, hogy az Akusztik Legendák felvételén is nagyon jól érezte magát az együttes, csupán egy nehézséggel kellett megküzdeniük, méghozzá, hogy ezúttal hallgatóság nélkül csendültek fel a jól ismert számok:

„Nagyon furcsa volt közönség nélkül játszani. Nehéz volt nekem, mint énekesnek és mint elől dolgozónak, de profik vagyunk, úgyhogy megoldottuk!” – tette hozzá Pataky Attila, aki azt is elárulta, hogy milyen dalok hangoznak majd el a műsorban az M2 Petőfi TV-n: - „Van akusztik műsorunk, most viszont kimondottan igyekeztünk úgy válogatni, hogy a legismertebb dalok szólaljanak meg. Azt is mondhatnám, hogy a mostani koncert slágerfesztivál lesz Edda módra.”

 

 

Az Edda Akusztik Legendák 2022. december 31-én 21:50-től az M2 Petőfi TV-n.

ATEMPO.sk