Rudolf Schuster volt szlovák államfő Abaházi Nagy Líviával magyar nótákat énekel a tévében

Rudolf Schuster egykori szlovák államfő különleges alkalomból, a saját születésnapján énekelt nagy nyilvánosság előtt magyar nótákat és operettrészleteket a felvidéki Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel, akit sokan az X-Faktorból is ismerhetnek.

Az eseményről készült műsorban, melyet 2023. január 4-én, 20.00 órától láthatunk a Duna World-ön, a magyarokhoz való kötődéséről is beszél Rudolf Schuster.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban.A jó kedélyű ember történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van.

Az interjút készítő Erdélyi Claudia, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője felidézte:

Rudolf Schuster 2020-ban a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel. Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Erdélyi Claudia kitért arra is, hogy Rudolf Schuster a műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út is elhangzik.

ITT NÉZD ONLINE

EZ, ATEMPO.sk