Az Olasz Estély Sonya Yonchevával és Balga Gabriellával a tévében

Az Operaház évente megrendezett tematikus estélyek sorában az Olasz Estély a "Puccini Itáliája"-évad egyik kiemelkedő eseménye volt. A világhírű bolgár szoprán, Sonya Yoncheva először lépett fel Budapesten, hogy ő legyen Puccini "hangja" ezen az estén.

A gyönyörű hangú, szépséges díva mellett közreműködtek az Opera vezető szólistái, többek közt a felvidéki Balga Gabriella, valamint Rőser Orsolya Hajnalka, Wiedemann Bernadett, Kiss Tivadar, Szegedi Csaba, Nagy Zsófia, Szappanos Tibor, Fülep Máté, Boncsér Gergely és Gábor Géza.

Mellettük a Magyar Nemzeti Balett tagjai, a Magyar Nemzeti Balettintézet kis növendékei is színpadra álltak, szerepet kapott az Opera Énekkara és Gyermekkara, az egész estét motorizáló Opera Zenekarral együtt.

A nyitótáncot azok a vállalkozó kedvű ifjak adták elő, akik még az operaházi hagyomány jegyében rászántak az életükből egy hónapot arra, hogy profiktól tanulhassanak keringőzni.

 

 

2023. február 5-én, vasárnap 21.00 órától a gáláról készült felvétel lesz látható az M5 kulturális csatornán. A felvétel 2019. március 2-án készült az Erkel Színházban.

A műsorban Puccini-áriák mellet részletek csendülnek fel többek között Leoncavallo, Giordano, Ponchielli, Mascagni, Cilea és Verdi népszerű műveiből.

 

Az est házigazdái: Morvai Noémi és Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Foskolos Bettina
A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett
Karigazgató: Csiki Gábor
Karmester: Kocsár Balázs
A rendező munkatársa: Kováts Andrea
Rendező: Almási-Tóth András és Solymosi Tamás

 

ITT NÉZD ONLINE

 

Roni, ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: sonyayoncheva.com, balgagabriella.com