Heavy Metal Feast Budapesten

Igazi metal ünnepen vehetnek részt azok, akik április 10-én a budapesti Légó Clubba látogatnak! A jó hangulatról négy együttes gondoskodik. Az este fő fellépője, a méltán népszerű Invader lesz. A változatosságra nem lehet panasz, hiszen a klasszikus heavy metal-on kívül betekintést nyerhetünk a power metal és a hard rock stílusokba, de a Komáromból érkező KerecseN jóvoltából a folk irányába is. A koncertek után még bulizni vágyókat rockdiszkó szórakoztatja!

Az idén 10 éves Invader az elmúlt években a hazai underground metal élet egyik legtöbbet játszó zenekarává nőtte ki magát. A csapat nevével szinte minden élőzenét és klubkoncerteket kedvelő rocker találkozott már. Jó pár tagcsere után 2012-ben kialakult a mai stabil, talán az eddigi legerősebb felállás, mellyel tavaly márciusban adták ki „Szép új világ” lemezüket.

A KerecseN 2004-ben alakult a Komáromban. Kezdetben Rising név alatt klasszikus rock-metál feldolgozásokat játszott. Az akkori felállás trió volt, ahogyan ma is az. Idővel jöttek a saját számok és a zenekar felvette az igazán kifejező KerecseN nevet. A kezdeti trió felállás 2009-ig tartott, ezt követően két énekesnővel bővült a tagság. A női énekhangok hatására némileg árnyaltabb lett a hangzás. Ekkor kerültek a zenekar repertoárjába magyar népdal-feldolgozások, melyek azóta is a koncertek részét képezik. Azóta jó pár tagcserével kellett szembenéznie a zenekarnak, többek között az énekesnők is távoztak A zeneiségét tekintve leginkább a rock-metal kategóriába sorolhatóak be, némi népzenei hatásokkal és igényes szövegvilággal. Mindamellett, hogy a zenében érezhetőek a műfaj 70-es és 80-as évek magyar és külföldi zenekarainak hatásai, zenéjük egyedinek mondható. Nem követi az aktuális trendeket, de nem is tűnik idejét múltnak. A bandának nemrég mutattuk be legújabb klipjét.

A Vasmag alapítása 2008. szeptemberében egy szép nyár végi napon Tápióbicskén (Pest megye) történt. Kezdetben feldolgozásokkal foglalkoztak, de hamar áttértek a saját számok alkotására, amit a mai napig is folyamatosan bővülő repertoárjuk is bizonyít. A jelenlegi felállás 2014 januárja óta működik. Műfajilag leginkább klasszikus magyar heavy metal zenekarokhoz hasonlíthatnánk őket, de erőteljes hard és power hatás is érezhető muzsikájukon.

Friss, ropogós banda a MegaHertz, alig múltak el egy évesek, s az azóta eltelt idő alatt kialakult egy erős felállás. Stílusuk progresszívebb rock-metal, amiben ugyanúgy szerepet kapnak az akusztikus, mint a thrash-es keményebb részek. Az ének magyar nyelvű, tiszta hangú, dallamorientált.

Program

20.00 MegaHertz
21.00 KerecseN
22.15 Invader
23.45 Vasmag

ATEMPO.sk