Az évad utolsó budapesti klubkoncertjére készül Dolhai Attila felvidéki zenésztársaival

A rendhagyó januári születésnapi bulija után április 16-án visszatér a Muzikum Klub színpadára Dolhai Attila, aki zenekarával ezúttal is legújabb albuma, a Genezis dalaival várja a rock szerelmeseit. Az évad utolsó budapesti klubkoncertjén újdonságokból sem lesz hiány, hiszen a repertoárra felkerült néhány rockklasszikus is.

A dalok két zenésztársa, a dunaszerdahelyi születésű Derzsi Zsolt és Nagy Zsolt LISZI közreműködésével szólalnak meg, hozzájuk csatlakozik az ipolyviski születésű Köpöncei Dániel és Bradenburg Máté.

A koncertről ezúttal sem hiányozhatnak majd a korábbi albumok legnépszerűbb slágerei, a Van, ami sikerül, a Nézőpont és a Rólad szóló zene, és elhangzik majd a P. Box klasszikusa, A zöld, a bíbor és a fekete is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A dalok kitűnően illeszkednek bele a Genezis album világába, melynek számai a pandémia idején születtek, és tükrözik Dolhai Attila akkori érzéseit, tapasztalatait.

„Legyen, legyen a Tiéd a gondolat a fejemben!
Legyen, legyen a Tiéd a szemem a sötétben!
Ami több lehetne nálam! Ó, amit elherdáltam!
Az idő amire vártam, nekem ennyi éppen elég!”

– énekli, nem sokkal később pedig egy líraibb hangvételű dal adja meg az este hangulatát:

„És jöttek mások is sorban, akik hittek jóban és rosszban.
Volt, ki cinkos akart lenni, volt, ki látta magát Mennybe menni…”

 

Dolhai Attila és felvidéki zenészei

 

A zenekar újdonságokkal is készül az áprilisi évadzáró estre, hiszen a megszokott dallamok mellett régi rock klasszikusok is helyet kapnak a koncerten.

Többek között a Karthago Apáink útján című száma, amellyel Dolhai Attila 1999-ben különdíjas lett a Kifutóban. A műsor egyúttal az énekes zenei indulását is jelentette, éppen ezért igazán különleges, hogy több mint 20 év elteltével újból felkerül a repertoárra a dal.

Bár a Genezis csapata őszig elköszön a főváros közönségétől, a zenekar nem áll meg, Magyarország számos nagyvárosában találkozhat majd velük a közönség!

 

Az Genezis-albumot, melynek anyaga a pandémia idején született, Dolhai Attila közelmúltbeli színházi szerepei ihlették. Az István, a király Koppánya visszahozta a színész életébe a rockot – vagy ahogy ő fogalmaz: „újraéledt bennem a lázadó erő” –, míg a Madách Színházban bemutatott Once kapcsán ismét gitárt ragadott. A Fiú szerepe adott neki bátorságot és hitet, hogy gondolatait, érzéseit dalokká fogalmazza. A 2020-ban megjelent Genezis tíz dala kapcsolódik a korábbi lemezekhez, hiszen Dolhai Attila az Ébredjen a nap és Ragyogás készítésénél megkezdett munkát szerette volna folytatni és a mára igazítani.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Dolhai Attila 1977. január 7-én született Kisvárdán. A középiskola elvégzése után a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán folytatta tanulmányait, ahol megalapította a Zsámbéki zúzók nevű rockegyüttesét. A nagyközönség előtt 1999-ben tűnt fel a Kifutó című tehetségkutatóban, ahol különdíjas lett, 2000-ben pedig már az Elisabeth című musicalben játszott a Miskolci Nemzeti Színházban. Itt ismerte meg Kerényi Miklós Gábort, az ő javaslatára felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2005-ben végzett, Kerényi Imre osztályában. 2003-ban kapta első főszerepét – a Mozart! című musical címszerepét – a Budapesti Operettszínházban, melynek azóta is tagja. Eddigi pályafutása alatt a musical- és operettirodalom csaknem összes jelentős férfi főszerepét eljátszotta, munkásságát pedig számos díjjal jutalmazták, többek között 2005-ben eMeRTon-díjjal, 2013-ban Jászai Mari-díjjal, 2022-ben pedig érdemes művész díjjal tüntették ki. Kistarcsa és Ajak díszpolgára. Színházi szerepei mellett a könnyűzenétől sem szakadt el, első lemeze 2006-ban jelent meg Ébredjen a nap címmel, melyet további hét album követett, legutóbb a Genezis. A 2008-ban megjelent Egy szerelem története a MAHASZ top100-as listájának 10. helyéig jutott.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Art&Lens Photography