Felvidéki közreműködőkkel lesz látható a János vitéz a tévében

Felvidéki közreműködőkkel lesz látható a János vitéz a tévében

A Magyar Lovas Színház előadásában lesz látható a János vitéz március 6-án, hétfőn 19.00 órától a Duna World csatornán felvidéki közreműködőkkel.

Petőfi Sándor műve nyomán, a felvidéki Derzsi György rendezésében 2013-ban mutatta be a Magyar Lovas Színház a János vitéz című daljátékot.

Kukorica Jancsi a magyar irodalom örökkön élő figurája, aki tanúbizonyságot ad a hűségről, a vitézségről, a lelki nagyságról, és a legfontosabb dologról, a hazaszeretetről. A Magyar Lovas Színház a Kacsóh Pongrác által írt daljátékot teljes mértékben felújította, és monumentális díszletek között, parádés szereposztásban, 30 lóval és látványos lovas jelenetekkel mutatta be a közönség számára két felvonásban. A nézők 3D-s mozifilmként élhették bele magukat a jelenetekbe és válhattak részesévé ennek a mesés történetnek. A kérdés a végére azért megmarad, úgy fejeződik-e be a történet, ahogy az iskolában megtanultuk?

 

 

A címszerepben Balogh Gábor látható, Iluskát Fehér Nóra, Bagót Vadkerti Imre, a Mostohát Papadimitriu Athina, a francia királyt Kautzky Armand, a francia királykisasszonyt Bucsi Annamária, a strázsamester Derzsi György alakítja. Mellettük közreműködik a Madách Musical és Tánciskola tagjai, a Bakony Művészegyüttes, valamint a Magyar Lovas Színház növendékei.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk / Deszkavízió
Fotó: Huber Péter