Online látható az Ida regénye, Gárdonyi Géza romantikus történetének új feldolgozása

Hétvégéig online is megtekinthető Gárdonyi Géza népszerű Ida regénye című romantikus művéből készült legújabb filmes adaptáció, melynek premierje a Dunán volt.

A történetet a sikeres rendezőnő, Goda Krisztina (Buék, Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem) vitte filmre. A forgatókönyvben alkotótársa Divinyi Réka (Csak szex, és…, Valami Amerika 2, 3, Pappa pia, BUÉK, Csak színházs és más semmi) volt. A filmet Balázs István Balázs fényképezte.

A főbb szerepeket Mentes Júlia, Rohonyi Barnabás, Hevér Gábor, Stefanovics Angéla, Mészáros Béla, Ember Márk, Bata Éva és Kovács Lehel játszák.

 

 

Az 1900-as évek elején Ó Ida – a tizennyolc éves, fiatal lány, aki hosszú évek óta az apácáknál nevelkedett – hazatér apja házába. Ó Péter azonban nem örül a lányának, mert épp nősülni készül, ezért minél előbb férjhez akarja őt adni. Felad egy apróhirdetést, amiben nagy hozomány ígéretével csábítgatja a kérőket. A hirdetésre jelentkezik egy fiatal festő, Balogh Csaba, aki a családja birtokát próbálja megmenteni a hozománnyal. A fiatalok kényszerből összeházasodnak, de nem is titkolhatnák jobban egymás iránt érzett ellenszenvüket. Ida megveti Csabát, amiért pénzért nősül, miközben – úgy hiszi – másba szerelmes, Csaba pedig úgy véli, a felesége nem lehet tisztességes nő, ha hirdetés útján kellett férjhez adni. A kényszerű együttélés azonban szép lassan egyre közelebb hozza egymáshoz az ifjú házasokat. Először megtanulják elfogadni, majd tisztelni egymást, és szép lassan a szerelem is kivirágzik.

ITT NÉZD ONLINE

EZ, ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: archivum