Különleges koncertek és színházi előadás is lesz a gútai Hajómalom Fesztiválon 2023-ban

Ez az év piros betűs ünnep lesz Gúta életében, hiszen a hatodik Hajómalom Fesztivál már nem csak háromnaposra bővült, de húzónevekben is jócskán bővelkedik.

Rögtön az esemény első napján az elmúlt évek egyik kiemelkedő sztárját Bye Alext és a Sleppet köszöntik, akik július 20-án, csütörtökön robbantanak színpadot. Július 21-én a legendás zenei és médiaszemélyiséget, Geszti Pétert és csapatát üdvözölhetjük majd a fesztiválon, valamint Manuel is színpadra lép. A fesztivál záró napján, július 22-én egy milliméterrel sem kerül lejjebb az a bizonyos léc, hiszen nem kisebb csillag, mint az imádott stíluskeveredés, a Halott Pénz mutatja majd meg, hogy milyen egy hamisítatlan buli az ő tolmácsolásukban.

 

Hajómalom Fesztivál

 

Gúta legnépszerűbb eseményének a szervezői már a kezdetektől fogva célul tűzték ki, hogy fesztiváljukat a kulturált szórakozás jegyében rendezik meg. Ez idén sem fog változni, így az íróolvasó találkozók, könyvbemutatók, valamint a különféle irodalmi produkciók közül ezúttal az egyik kiemelkedik különlegességével.

 

Hajómalom Fesztivál

 

Csaknem egy éve 2022. április 11-én hunyt el a Kossuth-díjas író, költő, műfordító és nem utolsósorban dramaturg Görgey Gábor, akinek talán a leghíresebb, 1969-ben bemutatott művét, a Komámasszony, hol a stukkert állítják színpadra július 20-án a Hajómalom Fesztivál Szabadtéri színházának keretei között. A népszerű vígjáték The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem közös gondozásában kerül a világot jelentő deszkákra, ezzel a szórakozás garantált lesz. A komédia szereplői Tóth Károly (Cuki, az alvilágból), Béhr Márton (A Méltóságos), Melecsky Kristóf (K. Müller), Béhr László (Kiss, az intelektüel), Szebellai Dániel (Márton, a vidéki).

Komámasszony, hol a stukker? - Görgey Gábor emlékére

A stukker Komáromban is körbejár

A bennünk lévő vadállat – A Komámasszony, hol a stukker?

 

Hajómalom Fesztivál

 

ATEMPO.sk