Oszvald Marika jubileumi gálája a tévében - Fél évszázad az Operettszínház színpadán

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt, operetténekest, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját - aki kétségtelen, hogy a színházat és az operettet kedvelő publikum egyik nagy kedvence - Oszvald Marikát az elmúlt ötven év sziporkázó pályafutása elismeréseként gálával köszöntötte a Budapesti Operettszínház társulata.

Talentumára már kezdő előadóként felfigyeltek, a róla megjelenő egyik első kritika így szólt: "Színpadra született eleven tehetség".

Így nem csoda, hogy szépen szárnyaló karrierje során az operettirodalom legtöbb jelentős szerepét megformálhatta. Nem csak a hazai közönség zárta a szívébe, játszott többek között az USA-ban, Izraelben, Ausztráliában és Japánban is.

Oszvald Marika, a magyar operett ikonikus alakja

Az örökifjú művésznő kollégái közreműködésével egy fergeteges előadással kedveskedett a nagyérdemű számára 2023. március 21-én. Ezt a különleges vigalmat megörökítették és így 2023. április 15-én, szombaton este 20.50-től az M5 csatornán eljuthat a tévénézőkhöz is. A Budapesti Operettszínház miliője méltó otthont adott az ünnepi eseménynek.

 

Oszvald Marika

 

A műsorban Oszvald Marika mellett közreműködik Csere László, Dolhai Attila, Faragó András, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter, Lévai Enikő, Lukács Anita, Peller Károly, Vadász Zsolt és Virágh József.

Az est karmesterei Makláry László, Pfeiffer Gyula és Rónai Pál.

 

ITT NÉZD ONLINE

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Operettszínház