Kerekes Vica és a The Last of Us sztárja egy filmben

Az Ellenállás (Resistance) angol-francia-német-amerikai életrajzi filmet még 2020-ban mutatták be. A filmnek felvidéki vonatkozása is van: a füleki Kerekes Vica egy fontos mellékszerepben tűnik fel. Rajta kívül a népszerű The Last of Us sorozat egyik főszereplője, Bella Ramsey is játszik az alkotásban, amit most a tévében is megnézhetünk.

A film Marcel Marceau, minden idők leghíresebb pantomimművészének igaz története, aki kezdő színész korában, a második világháborúban a francia ellenállás tagjaként, társaival együtt több ezer gyermeket mentett meg a biztos haláltól.

Nem egy klasszikus életrajzi műm hisz kizárólag ennek a viharos korszaknak az eseményeit festi le, kiválóan váltakozva feszültség, dráma és humor között.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A cím- és abszolút főszereplő Jesse Eisenberg (Közösségi háló, Szemfényvesztők, Zombieland), akinek új arcát ismerhetjük meg a filmben. Mellette meg kell említeni a francia Clemence Poésy-t, illetve a néhány pillanatra Patton tábornokként feltűnő Ed Harris-t.

Mellékszerepben látható az elbűvölő Kerekes Vica, aki Milat alakítja, valamint Röhrig Géza, a Saul fia főszereplője is feltűnik a filmben.

Elsbeth szerepében pedig a The Last of Us sorozatból ismert Bella Ramsey-t láthatjuk.

A filmet vasárnap hajnalban tűzte műsorra a TV2 02.30-tól.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk / port.hu