Jóvilágvan koncert lesz a tévében

Jóvilágvan koncert a tévében

A felvidéki Jóvilágvan újra a tévében lesz látható. Az M2 / Petőfi TV július 24-én, hétfőn 22.10-től tűzi műsorra a párkányi zenekar az A38 Hajó színpadán adott koncertjét.

Élőben aznap a Művészetek Völgyében lép színpadra, majd az augusztust Érsekújvárban kezdik.

 

A Jóvilágvan 2007-től működik azért, hogy megérintsen, kifejezzen és őszinte legyen. A csapat baráti társaság, akiknek fontos a zene iránti alázat, a közös alkotás és a különböző művészeti ágak közelítése. Jelenleg ők a Felvidék legismertebb underground zenekara.

HALLGASD MEG: Itt A folyó balladái a Jóvilágvantól - dalok a párkányi Duna-partról

A Jóvilágvan eleddig négy lemezt jelentetett meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2013), jóvilágvan (2017) és A folyó ballad​á​i (2021) címmel. Dalaikat magyar nyelven szerzik, melyekre a mély gondolatiság és a költői kifejezésmód jellemző. Zenéjük ötvözi a legkülönfélébb stílusokat, a népzenétől a vad elektronikáig.

 

 

2015-ben Harmónia díjjal jutalmazták Levegő című dalukat, mely az egyik legnagyobb szlovákiai magyar zenei koprodukció és a Gombaszögi Nyári Tábor fesztiválhimnusza volt. Ezzel a dallal a zenekar megalapozta a Felvidék Allstars névre keresztelt kezdeményezést, mely a felvidéki zenészek együttműködését, közös munkáját hivatott elősegíteni és támogatni.

 

NÉZD ONLINE 

EZ, ATEMPO.sk